TÉMA

Šibenik

Požár v Šibeniku mají chorvatští hasiči pod kontrolou. Vlna veder Kerberos na síle neztrácí

Požár, který vypukl ve čtvrtek u chorvatské přímořské obce Grebaštica jihovýchodně od Šibeniku, mají hasiči pod kontrolou. Průjezdné jsou i místní dálnice a jadranská magistrála, informoval v pátek chorvatský deník Jutarnji list. Ve čtvrtek plameny zachvátily budovy a ochromily dopravu. Na trase ze Šibeniku do Splitu se vytvořily velké kolony a dálnice z Primoštenu do Šibeniku byla dočasně zablokovaná. O příčinách chorvatské zdroje zatím neinformují.
14. 7. 2023Aktualizováno14. 7. 2023, 20:17|

Dvě léta s požárem. Před ohněm utíkali z Chorvatska i Češi ze Hřenska

Rozsáhlý požár poblíž chorvatského Šibeniku se dotkl i českých turistů, kteří u Jadranu trávili dovolenou. Zatímco někteří se evakuovali tak rychle, že na místě nechali většinu věcí, jiní se přesunuli jen o kus dál a později se vrátili zpět na místo, které o den dřív halil hustý dým.
14. 7. 2023|

U chorvatského Šibeniku vypukl velký požár, ochromil dopravu na jadranské magistrále

U chorvatského města Šibeniku vypukl rozsáhlý požár, na místě zasahovalo přes 160 hasičů a sedm hasicích letadel, informoval portál listu Večernij list. Plameny zachvátily budovy a v důsledku silného větru zasáhly i jadranskou magistrálu. Doprava byla ochromena, na trase do Splitu se vytvořily velké kolony, dálnice z Primoštenu do Šibeniku zatím není průjezdná. Tři hasiči utrpěli zranění, nadýchali se kouře, na místě jim byla poskytnuta pomoc.
13. 7. 2023Aktualizováno13. 7. 2023, 22:28|

Hasičům se podařilo dostat požár v Chorvatsku pod kontrolu, lidé si stěžují na kouř a popel

Situace kolem požáru, který si ve středu v Chorvatsku vynutil evakuaci lidí z oblíbených turistických letovisek Zaton a Raslina nedaleko Šibeniku, se zlepšila. Oheň je pod kontrolou, informovali ráno podle listu Jutarnji list místní hasiči. V noci už nemusel být nikdo evakuován. Plameny zasáhly území o rozloze 33 kilometrů čtverečních. V Chorvatsku tráví dovolenou také mnoho Čechů, kteří na sociálních sítích během rána a dopoledne popisovali, že je trápí kouř a popel, který je všude. Tuzemských turistů by se ale situace podle cestovních kanceláří neměla nijak dotknout.
14. 7. 2022Aktualizováno14. 7. 2022, 20:39|

Rozsáhlý požár u Šibeniku se hasičům daří zvládat i díky dešti. Českých turistů se nedotkl

Chorvatským hasičům se v noci na neděli podařilo lokalizovat rozsáhlý požár, který vypukl v sobotu po poledni nedaleko turistického letoviska Šibenik oblíbeného i českými turisty – těch se podle ministerstva zahraničních věcí a Asociace cestovních kanceláří nedotkl. Oheň sice stále hoří, ovšem již neohrožuje obydlené oblasti u vesnice Bilice, která leží severně od města.
28. 7. 2019|