TÉMA

Olympijská vesnice

V Paříži otevřeli olympijskou vesnici, vybudovali ji v rekordním čase

Organizační výbor olympijských her v Paříži 2024 slavnostně převzal klíče od olympijské vesnice. Prohlédl si ji také prezident Emmanuel Macron, starostka Paříže Anne Hidalgová či ministryně sportu Amélie Oudéaová-Castéraová. Vesnice bude zázemím pro zhruba čtrnáct a půl tisíce sportovců a další členy výprav, poté poslouží i paralympionikům.
29. 2. 2024Aktualizováno29. 2. 2024, 22:12|

Koronavirus ve světě: V olympijské vesnici v Tokiu odhalili první případ, Austrálie zpřísňuje opatření

V olympijské vesnici v japonském Tokiu zdravotníci v sobotu odhalili první případ koronaviru. Podle organizátorů ho má člověk ze zahraničí zapojený do organizace Her. Olympiádu doprovázejí přísná hygienická opatření, sportovat se bude bez diváků. Začne v pátek 23. července a potrvá do neděle 8. srpna. Šíření koronaviru neustává ani v Německu nebo Austrálii. Francie zpřísní podmínky pro neočkované přijíždějící z šesti evropských zemí.
17. 7. 2021Aktualizováno17. 7. 2021, 15:38|

Olympiáda se v Tokiu letos nekonala. Není ale první, v minulosti byly proti světové války

Měl to být svátek sportu. V japonském Tokiu se po 56 letech měly konat znovu letní olympijské hry. Pandemie ale byla proti a nejsledovanější globální událost roku odsunula o rok. Není to ale poprvé. V novodobé historii olympiád se v několika případech zrušily Hry úplně, jindy měnily pořádající zemi a ve dvou případech se konaly v podstatě „jen“ pro část světa. Důvodem byla vždy politika, letos ale bezprecedentně situace týkající se zdraví.
30. 12. 2020|

Z drogového ráje olympijský svět. Pařížská čtvrť Saint-Denis změní tvář

Francouzská metropole se pomalu připravuje na letní olympiádu, kterou začne hostit přesně za pět let. Otázky ale vyvolává budoucnost olympijské vesnice, která má stát v nechvalně proslulé části města Saint-Denis, kde bují kriminalita spojená s drogami. Paříž chce problematické čtvrti zrenovovat a kromě sportovišť tam vybudovat i bytové komplexy.
29. 7. 2019|