TÉMA

Kuchařovice

V pátek padly teplotní rekordy na polovině stanic. Na Znojemsku bylo 27,9 stupně

Česko podle meteorologů zažilo v pátek teplotně extrémní den. Na mnoha místech v Čechách i na Moravě bylo výrazně více než 25 stupňů Celsia, což je hranice pro letní den. Rekordy padly na téměř polovině ze zhruba 160 stanic, které měří alespoň třicet let. Nejvíce naměřili v Kuchařovicích na Znojemsku, a to 27,9 stupně. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
13. 10. 2023|

Rekordy i chladná sychravá odpoledne. Počasí v Česku odpovídá někde pokročilému jaru a jinde konci zimy

Počasí na konci letošního února se rychle změnilo ze zimního na jarní – v Česku padla celá řada teplotních rekordů.
25. 2. 2021|
Počasí

Únor začal teplotními rekordy. Na Znojemsku naměřili 17 stupňů

Únor začal mimořádně teplým počasím. Rekordy padly na 134 ze 154 stanic, které měří alespoň 30 let. Nová maxima přepsalo i 11 stanic s více než stoletou tradicí včetně pražského Klementina, kde sledují počasí nepřetržitě 245 let. Nejtepleji bylo v sobotu v Dyjákovicích na Znojemsku, kde naměřili 17,1 stupně, uvedli meteorologové na svém webu.
1. 2. 2020|

Kus ledu, který odletěl z náklaďáku, prorazil přední i zadní sklo a zranil řidiče

Uvolněný kus ledu z jedoucího nákladního vozu na Znojemsku proletěl dalším autem a zranil jeho řidiče. Policie po řidiči nákladního vozu pátrá a v této souvislosti upozorňuje na nutnost důsledného očištění vozu před jízdou. Jinak hrozí dvoutisícová pokuta.
7. 1. 2020|
Počasí

Vedro znovu testovalo snesitelnost. Nejtepleji bylo ve Stříbře a Kuchařovicích

Vedra se během pátku na řadě míst v Česku opět dostala do kategorie mimořádnosti, rekordy padly téměř na třetině dlouhodobě měřicích meteorologických stanic. Nejvyšší teploty byly ve Stříbře na Tachovsku a Kuchařovicích na Znojemsku, kde bylo shodně 35,8 stupně.
26. 7. 2019|