TÉMA

DEA

Američané prohrávají s fentanylem. Obětí drogy přibývá, vznikají „zombie“ čtvrtě

Spojené státy bojují proti fentanylu a smrtící epidemii se jim stále nedaří zastavit. Tato syntetická látka způsobila v americké drogové sféře revoluci. Je silná a stačí jí nepatrné množství. Snáze se tak vyrábí i pašuje. A snadno dokáže i zabíjet. Na nebezpečí fentanylu nyní v New Yorku upozornily rodiny, které droga připravila o nejbližší.
23. 8. 2023|

Fentanyl je padesátkrát silnější než heroin. Do USA ho pašují mexické kartely

Amerika se potýká se stále silnější drogovou krizí. Může za to ilegální opiát fentanyl. Loni podle odhadů způsobil celé dvě třetiny případů předávkování, jemuž podlehlo téměř 110 tisíc Američanů. Spojené státy přiznávají, že v potírání gangů pašeráků mají stále větší potíže.
18. 12. 2022|

O svobodu pro „obchodníka se smrtí“ Buta usilovalo Rusko roky. Putinovi může posloužit

Po více než deseti letech strávených za mřížemi je pětapadesátiletý Viktor But, v USA odsouzený překupník se zbraněmi s přezdívkou obchodník se smrtí, volný. Experti upozorňují, že But může mít vazby na ruské tajné služby. A jeho nynější výměna za vězněnou basketbalistku Brittney Grinerovou může být podle nich způsobem, jak Vladimir Putin uklidňuje členy ruské elity, k nimž měl But podle všeho velmi blízko.
9. 12. 2022Aktualizováno9. 12. 2022, 22:01|

Při mezinárodní akci proti balkánským pašerákům drog zadrženi i dva čeští piloti

Při mezinárodní akci zaměřené proti balkánskému drogovému kartelu zadržela policie i dva české piloty, kteří podle ní převáželi soukromými letadly kokain z Jižní Ameriky do Evropy. Na webu to uvedla Národní protidrogová centrála (NPC). Po zásahu skončilo v poutech 16 lidí, z toho 11 dopadli policisté v Evropě a dalších pět v Hongkongu. Při prohlídkách policie našla přes tunu kokainu a dva miliony eur (51 milionů korun) v hotovosti.
25. 7. 2019Aktualizováno25. 7. 2019, 19:54|