TÉMA

BNP Paribas

Velké banky začaly využívat umělou inteligenci k přeměně světa financí

Německý finanční ústav Deutsche Bank využívá umělou inteligenci (AI) ke sledování portfolií bohatých klientů, banka ING ke zjišťování potenciálních neplatičů a například Morgan Stanley tvrdí, že její bankéři „experimentují“ v bezpečném a omezeném prostředí. Mezitím banka JPMorgan Chase & Co hledá talenty pro práci s umělou inteligencí, a to mnohem více než její konkurenti. Revoluce v oblasti umělé inteligence se na Wall Street rozvíjí spolu s tím, jak roste širší zájem o tuto pokročilou technologii a její možný dopad na podnikání, píše agentura Bloomberg.
12. 6. 2023|

Hello Bank! postupně v Česku skončí, přestává poskytovat nové produkty

Hello bank! jako pobočka zahraniční banky BNP Paribas Personal Finance postupně skončí v České republice. Od pondělí banka na českém trhu přestává poskytovat veškeré nové produkty. Pro stávající klienty se v tuto chvíli nic nemění, během následujících měsíců bude ale banka poskytování bankovních služeb ukončovat i pro ně. Hello Bank!, která má zhruba 300 tisíc klientů, o tom v pondělí informovala na svém webu.
3. 4. 2023|

Američané vyšetřují Credit Suisse a UBS v souvislosti s protiruskými sankcemi, píše Bloomberg

Americké úřady vyšetřují švýcarské banky Credit Suisse a UBS, zda nepomáhaly ruským oligarchům vyhnout se sankcím, píše s odvoláním na své zdroje agentura Bloomberg. Americké ministerstvo financí podle ní rozeslalo předvolání i zaměstnancům některých velkých amerických bank.
24. 3. 2023|

Akcie evropských bank měly kvůli Credit Suisse těžké ráno. Většina však chytla nový dech

Akcie evropských bank v pondělí ráno prudce oslabovaly. Trhy totiž neuklidnilo nedělní oznámení, že švýcarská banka UBS převezme rivala Credit Suisse, který se ocitl v problémech. S postupem dne se však na trhy vrátila důvěra a většina akcií rostla. Například index STOXX 600 nejdříve ztrácel zhruba tři procenta. Odpoledne se ale trend jeho vývoje otočil a index nakonec jedno procento přidal. Hlavní evropské akciové indexy končily den v zisku, rostly i hlavní americké indexy.
20. 3. 2023Aktualizováno20. 3. 2023, 20:25|

Akcie Raiffeisen Bank rapidně klesly. OFAC prověřuje transakce s vazbou na Rusko

Akcie Raiffeisen Bank International AG (RBIV.VI) utrpěly v pondělí nejhorší denní propad od vypuknutí války na Ukrajině, když v poledne klesly o 7,6 procenta. Stalo se tak poté, co rakouská banka obdržela žádost o poskytnutí informací od amerického Úřadu pro kontrolu zahraničních aktiv (OFAC) kvůli transakcím s vazbou na Rusko.
20. 2. 2023|

Utekla z Prahy, na zavražděnou babičku nezapomněla. Díla sochařky Mayer dnes zdobí Anglii

Na den přesně před 79 lety odjel z Prahy transport tisícovky Židů do Terezína. Holocaust přežilo jen pětačtyřicet z nich. Mezi oběťmi byla i Růžena Stutzová. Její vnučka Charlotte Mayer se před nacisty zachránila útěkem do Londýna, kde se stala sochařkou. Osud její rodiny měl vliv na její díla, která stojí na řadě míst Anglie. Se sochařkou natáčel zpravodaj ČT v Londýně Bohumil Vostal.
6. 7. 2021|
Doporučujeme

Poskvrněná legenda jménem Deutsche Bank. Jedna z největších bank Evropy bojuje o přežití

Na jedné straně velké ambice, na druhé nejhlubší ztráta od dob krize. Deutsche Bank se snaží znovu postavit na nohy. Německý finanční ústav nedávno oznámil restrukturalizaci a podle analytiků tak rozehrál náročnou šachovou partii, jejíž výsledky jsou značně nejisté.
25. 7. 2019Aktualizováno27. 7. 2019, 20:30|