TÉMA

Odkup

Kolem setrvání TikToku v USA panuje nejistota. Influenceři se bojí o výdělky, poslanci čínského vměšování

Zákon, který minulý týden schválili američtí zákonodárci, ukládá čínskému vlastníkovi TikToku, společnosti ByteDance, aby se vzdal amerických aktiv v této sociální síti. Peking to označuje za nátlak. Influenceři mají strach, že přijdou o výdělky a sledující. Oproti tomu se většina amerických poslanců shoduje, že bezpečnost Spojených států je kvůli síti v ohrožení.
19. 3. 2024|

Obec Doubrava odmítla koupit kolonii finských domků. I kvůli vysoké ceně

Zastupitelstvo obce Doubrava na Karvinsku ve středu neschválilo nabídku společnosti Heimstaden na odkoupení kolonie finských domků. Důvodem byla mimo jiné vysoká cena, oznámila po jednání doubravská starostka Jiřina Ferenčíková (Naše Doubrava).
13. 3. 2024|

Obec na Karvinsku uvažuje o koupi kolonie 130 domů. Kvůli ceně by roky neinvestovala jinam

O koupi kolonie takzvaných finských domů za zhruba čtvrt miliardy korun uvažuje obec Horní Suchá na Karvinsku. Celkem 130 budov z poloviny minulého století momentálně vlastní společnost Heimstaden. Ta je získala do majetku před dvěma roky a nyní je nabízí k odprodeji. V lokalitě bydlí zhruba čtvrtina obyvatel obce.
27. 10. 2023|

Úvěroví klienti Sberbank CZ přešli do České spořitelny. Po roce mohou plně využívat finanční služby

Poslední dubnový víkend přešli úvěroví klienti Sberbank CZ do České spořitelny. Po více než roce mohou tito klienti od května opět v plné míře využívat finanční služby, které jim bude poskytovat spořitelna. Té budou nyní hradit své závazky. Řekla to insolvenční správkyně Jiřina Lužová. Spořitelna za úvěry v nominální hodnotě 47,1 miliardy korun zaplatila 41,053 miliardy korun.
2. 5. 2023Aktualizováno2. 5. 2023, 12:21|

Plzeňský kraj chce místo zchátralých lázní sál a depozitáře. Koupí proto firmu, která je vlastní

Zastupitelstvo Plzeňského kraje schválilo odkup někdejších městských lázní v centru Plzně. Za stoprocentní podíl ve firmě, která chátrající a památkově chráněný objekt ze třicátých let minulého století dosud vlastní, zaplatí kraj sto dvacet milionů korun. Opravy přijdou na další stovky milionů. Kraj chce mít v budově multifunkční sál, zázemí pro svoje příspěvkové organizace a nové prostory pro Západočeskou galerii.
16. 9. 2022|

České dráhy odkoupily od PPF zbývající podíl v ČD-Telematika

České dráhy odkoupily od investiční skupiny PPF zbývající 29procentní podíl v telekomunikační firmě ČD-Telematika. Obě společnosti ve středu transakci definitivně stvrdily podpisem kupní smlouvy. Dráhy se tak staly jediným akcionářem firmy, uvedl státní dopravce. Hodnotu transakce společnost neuvedla, podle ní vychází ze znaleckých posudků.
23. 6. 2021|

České dráhy chtějí od PPF koupit akcie Telematiky. Zaplatí za to 850 milionů, píší Seznam Zprávy

České dráhy se chystají ovládnout celý podíl v telekomunikační firmě ČD-Telematika, v níž nyní vlastní přes sedmdesát procent. Představenstvo společnosti schválilo odkup zbylého podílu ve firmě od investiční skupiny PPF. Informovala o tom mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová, hodnotu transakce specifikoval web Seznam Zprávy.
28. 4. 2021|

Firma ze skupiny PPF by po odkupu měla vlastnit přes 28 procent akcií Monety, zaplatí přes 11 miliard

Investiční skupina PPF by po vypořádání odkupu měla zvýšit svůj podíl v peněžním ústavu Moneta Money Bank. Nově jí bude patřit přes 28 procent akcií. Společnost Tanemo ze skupiny přijala v dobrovolném veřejném návrhu na odkup akcií akceptace předpokládající odkup více než 141 milionů akcií za 11,3 miliardy korun.
11. 3. 2021Aktualizováno11. 3. 2021, 20:05|

Německé Metro doporučilo akcionářům odmítnout nabídku na převzetí od Křetínského

Německá maloobchodní skupina Metro doporučila akcionářům, aby nepřijímali nabídku na odkup akcií od investiční skupiny EP Global Commerce (EPGC), kterou vlastní český miliardář Daniel Křetínský se slovenským investorem Patrikem Tkáčem. Nabídku označila za podhodnocenou. Společnost to oznámila ve středečním prohlášení s tím, že ale nevyloučila možnost dalších jednání.
24. 7. 2019Aktualizováno24. 7. 2019, 17:14|