TÉMA

Akciová společnost

30 let zpět: Uklidnění situace v Plzeňských pivovarech

Před třiceti lety se sešlo nové představenstvo Plzeňských pivovarů, které mělo přinést uklidnění situace s ohledem na poslední vývoj. Na jednání byl jmenován nový generální ředitel akciové společnosti, kterým se stal Vladimír Peřina. Do několika dnů pak mělo být vypsáno výběrové řízení na ředitele dalších útvarů společnosti.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
28. 7. 2022|

Pandemie oslabila zájem o podnikání, loni vzniklo nejméně nových firem za pět let

V roce 2020 vzniklo v Česku 27 038 nových akciových společností a společností s ručením omezeným. Bylo jich nejméně od roku 2016, vyplývá z údajů poradenské společnosti Bisnode. Ta dává nízký počet nových firem do souvislosti s pandemií, ačkoli zájem o zakládání firem upadal třetí rok v řadě. Protože zároveň mnoho společností zaniklo, zvýšil se jejich celkový počet pouze o 11 555.
14. 1. 2021|
Události komentáře

Dejte řidičům víc informací, vyhnou se kolonám, apeluje Jurečka. Hlavně do nich nevjet, radí ministr

Zkracování doby výstavby českých dálnic záleží podle ministra dopravy Vladimíra Kremlíka (nestr. za ANO) vedle připravovaných změn zákonů i na tom, že se Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) promění na akciovou společnost. Podle člena sněmovního Podvýboru pro dopravu Mariana Jurečky (KDU-ČSL) jsou ale dva roky, o kterých v souvislosti s transformací mluví ministr, příliš dlouho. Ministerstvo by podle něj mělo i zlepšit informování řidičů o tom, kde se tvoří kolony. Zaznělo to v pořadu Události, komentáře.
24. 7. 2019|