TÉMA

Fryšták

Nová parkovací místa nabídlo Brno. Budějovice je mají pod střechou, zájem o ně příliš není

Města v Česku, zejména pak velká sídliště, trápí nedostatek parkovacích míst. Například na brněnském sídlišti Starý Lískovec vznikla parkovací místa pro 250 aut, v dalších částech magistrát parkoviště chystá. Všude to však nepůjde, na někerých sídlištích totiž pro parkoviště není místo. V Českých Budějovicích zase vznikl nový parkovací dům, a to na dohled od centra města. Zájem je však spíš slabší. Centrum se tak náporu automobilů zatím nezbavilo. Řadu opatření teď chystá i Zlín, a to modré zóny a záchytná parkoviště.
12. 4. 2024|

U Fryštáku na Zlínsku se asi objevilo slabé tornádo

U Fryštáku na Zlínsku se v pondělí večer zřejmě vyskytlo slabé tornádo. Meteorologové na místě dělají terénní průzkum. Škody však byly minimální, podle starosty města Pavla Gálíka (nestr.) nikdo o pomoc nepožádal. Na místě nezasahovali ani hasiči. Na výskyt možného tornáda lidé upozornili na Facebooku. V posledních dnech se tornádo v Česku vyskytlo také na Ústecku, Poděbradsku a Nymbursku.
8. 8. 2023|

Stavba dálnice D49 uzavře na rok a půl silnici na Kroměřížsku. Řidiči budou muset jezdit objížďkou

Pokračující stavba dálnice D49 si vyžádá uzavírku silnice mezi Zahnašovicemi a Martinicemi na Kroměřížsku. Omezení začne platit v úterý 8. listopadu a potrvá zhruba rok a půl, maximálně dva roky. Objízdná trasa povede přes město Holešov, řekl ve středu ředitel zlínského pracoviště Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Karel Chudárek.
2. 11. 2022|

Policie obvinila třicetiletého cizince z pondělní vraždy známého v Holešově

Policie obvinila třicetiletého cizince z vraždy v Holešově na Kroměřížsku. V pondělí před polednem podle ní bodl nožem v areálu jedné z tamních firem svého stejně starého známého, taktéž cizince. Napadený muž útok nepřežil. Pachateli hrozí 12 až 20 let vězení, uvedla policie. Národnost cizinců nezveřejnila.
15. 6. 2022|

Začala stavba dálnice D49 mezi Hulínem a Fryštákem. Ekologové plánují žalobu

Ve Zlínském kraji odstartovala dlouho očekávaná stavba dálnice D49 mezi Hulínem na Kroměřížsku a Fryštákem na Zlínsku. Staveniště, na kterém vznikne více než 17 kilometrů dálnice, převzal zhotovitel stavby už v pátek, první stroje vyjely na místo v pondělí. D49 má v budoucnu vést od dálnice D1 u Hulína ke slovenské D1 u Púchova, její vznik ale léta brzdí ekologické organizace, které i aktuální výstavbu plánují soudně rozporovat.
14. 12. 2021|

30 let zpět: Bolehlav jménem Milovice

Území o rozloze bezmála 360 hektarů s neznámým množstvím nezajištěné munice, na osm set chátrajících objektů, půda, zejména v okolí letiště Boží dar, prosáklá pohonnými hmotami. To vše bylo nevítané dědictví, které po sobě ve vojenském prostoru Milovice zanechala odsunutá Sovětská armáda. To vše na začátku devadesátých let dělalo nejednomu českému politikovi těžkou hlavu.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
5. 11. 2021|

Nebezpečný billboard u Fryštáku nechala radnice zakrýt. O jeho odstranění úřady zatím nerozhodly

Radnice v Holešově na Kroměřížsku zakázala používat nebezpečný billboard u silnice druhé třídy mezi Fryštákem a Horním Lapačem. Po loňské dopravní nehodě, kdy řidič narazil do jeho betonového podstavce a vážně se zranil, totiž zjistila, že majitel reklamního poutače k němu nemá všechny potřebné dokumenty. Nevylučuje, že v budoucnu bude muset firma billboard úplně odstranit.
9. 1. 2020|

Nebezpečné billboardy nejsou jen u dálnic. Srážka s poutačem u Fryštáku způsobila řidiči těžká zranění

Vážná zranění způsobila řidiči srážka s billboardem u Fryštáku na Kroměřížsku. Betonový podstavec poutače stojí jen dva metry od silnice druhé třídy a podle odborníků BESIPu je nebezpečný. Billboard je na místě už přes třicet let, za jakých podmínek tam byl postaven, bude zjišťovat příslušný odbor na radnici v Holešově, který může rozhodnout o jeho odstranění.
7. 8. 2019|

Ústavní soud se vrátil k prioritním stavbám z roku 2016. Jejich zrychlené povolení bylo v pořádku

Zrychlené zopakování posouzení vlivu na životní prostředí u dvanácti staveb v roce 2016 bylo v pořádku, rozhodl Ústavní soud. Zamítl tak návrh na zrušení části zákona o posuzování vlivů na životní prostředí. Sporný paragraf zákona mu předložil ostravský krajský soud, na který se obrátili ekologové.
23. 7. 2019Aktualizováno23. 7. 2019, 14:37|