TÉMA

Matěj Ruppert

Metronome Prague vyhlíží Jamiroquai. Žbirku ukáže v alternativním světle

Po včerejším zahajovacím koncertu ve čtvrtek naplno startuje festival Metronome Prague. Areál na Výstavišti Praha se otevřel ve čtvrtek v 16 hodin. Program čítá mezinárodní hvězdy jako Jamiroquai, Zaz, Aurora, Editors nebo M83, vystoupí ale i řada českých hudebníků.
22. 6. 2023|

Bárta, Dyk, Ruppert a Vladimir 518 nesou Dobrou zprávu pro film Patrika Hartla

Celovečerní filmový debut podle svého scénáře a své knihy dotočil Patrik Hartl před rokem. Premiéra komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel se odsunula na jaro příštího roku, předznamenává ji ale klip k filmové písni. K příběhu o čtyř kamarádech ji nahráli také čtyři zpěváci: Dan Bárta, Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert a Vladimir 518.
17. 12. 2020|

Ivan „Bourák“ Trojan chce bořit kina. Pomáhá mu Ondřej „Elvis“ Trojan i nový trailer

Dva roky po dramatu Toman o někdejším šéfovi zahraniční rozvědky se Ondřej Trojan jako režisér vrací do kin s Bourákem. Film v titulní roli s jeho bratrem Ivanem a podle scénáře Petra Jarchovského slibuje směs černé komedie a české gangsterky v rytmu rokenrolu. Tvůrci se rozhodli nečekat s uvedením na podzim, věří, že zmíněný filmový styl patří spíš k létu. Bourák se tak v biografech odváže 11. června, zpátky se ale nedrží už v traileru.
18. 5. 2020|

ČT i na podzim dokumentuje život kolem nás: Pivo, manželství, trabant a revoluce

Nová generace Manželských etud a poslední cesta žlutých trabantů patří k dokumentům, které Česká televize uvede ve svém podzimním programu. Z novinek diváky zve také k putování za pivem s Matějem Ruppertem, seznámení s „králem obuvi“ Baťou či k analýze třiceti porevolučních let nebo k dalším osudům převážně romských Ptáčat.
23. 7. 2019|