TÉMA

Jižní spojka

Silničáři dokončují přípravné práce na letošní opravy Barrandovského mostu v Praze, uzavírka začne za týden

Silničáři dokončují přípravné práce k letošním opravám Barrandovského mostu v Praze včetně oprav na objízdných trasách. Dopravní značení začnou chystat v pátek a přes víkend ho dokončí. Uzavírka části severního soumostí začne v pondělí 11. března v ranních hodinách. Práce potrvají do konce letních prázdnin, řekli v pondělí náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, původně byly práce naplánovány rovněž na příští rok.
4. 3. 2024|

Silničáři kvůli opravě Barrandovského mostu uzavřou rampu ze Strakonické

Silničáři letos při opravě Barrandovského mostu v Praze uzavřou od 11. března do konce oprav nájezdovou rampu ze Strakonické ulice. Řidiči budou po mostě jezdit v obou směrech ve třech jízdních pruzích namísto čtyř. Informovali o tom náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a dopravní inženýr Technické správy komunikací (TSK) Michal Peterka. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, práce jsou naplánovány do konce letních prázdnin.
21. 2. 2024|

Oprava vozovky uzavřela rampy z Jižní spojky, řidiči musejí počítat s půlhodinovým zpožděním

Silničáři v noci na pondělí na pražské Jižní spojce uzavřeli rampy ze spojky směrem na Brněnskou a D1 a do ulice Ke Garážím. Důvodem je oprava povrchu vozovky. Práce na rampách skončí v úterý 24. října. Řidiči musejí podle magistrátního webu opravujeme.to počítat s více než půlhodinovým zpožděním. Jižní spojka je součástí městského okruhu a patří k nejvytíženějším komunikacím v metropoli.
9. 10. 2023|

Začíná druhá etapa rekonstrukce Barrandovského mostu. Přinesla omezení

Začala druhá fáze rozsáhlých oprav pražského Barrandovského mostu, která potrvá do poloviny srpna. Opravy zahrnou práce na levé straně mostu ve směru do Braníku a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. Na některých trasách tak bude nutné použít objížďky. Lidé také mohou nechat auto doma a využít posílené hromadné dopravy.
15. 5. 2023|

Silničáři upraví začátek sjezdu z Barrandovského mostu do Modřan a Braníku, má to zvýšit kapacitu

Silničáři upraví místo, kde se z pražského Barrandovského mostu odděluje rampa do Modřan a Braníku. Cílem přestavby je zvýšit kapacitu silnice a umožnit řidičům dostat se snáz z mostu. Práce začnou 28. dubna a trvat mají do 15. května. Informovala o tom mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Od 15. května pak začne letošní etapa rekonstrukce mostu, která je naplánovaná do 14. srpna.
26. 4. 2023|

Dopravu na Barrandovském mostě má od konce září zlepšit pruh pro auta jedoucí po okruhu

Dopravu na pražském Barrandovském mostě ve směru z centra má zlepšit nově vyhrazený levý jízdní pruh oddělený bílou čárou, který bude sloužit jen pro auta jedoucí ze Smíchova do Braníka. Nejvyšší povolená rychlost v něm bude zvýšena na 80 kilometrů v hodině. Opatření začne platit na konci září po dokončení letošní fáze opravy mostu. V budoucnu by mohla být vybudována také nová rampa přes sjezd z mostu do Modřanské ulice, po které by jezdili řidiči ze Strakonické ulice na Jižní spojku.
6. 9. 2022Aktualizováno6. 9. 2022, 16:29|

Barrandovský most je třeba opravit, připravovali jsme se, říká Scheinherr. Se starosty jste nekomunikovali, oponuje Vodrážka

Dopravní armageddon. Tak média i mnozí politici hovoří o plánované opravě pražského Barrandovského mostu a s ní souvisejících uzavírkách. Nejvytíženější most v Česku ohrozí plynulost dopravy i mnoho kilometrů do hloubky Středočeského kraje. Pražský radní pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě) sdělil, že hlavní město se na rekonstrukci připravovalo, aby zmenšilo problémy. Starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS) ale vládnoucí koalici vyčetl nekomunikaci se starosty dotčených městských částí. Diskutovali v pořadu Události, komentáře.
10. 5. 2022|

Jižní spojka kvůli opravě kolabovala. Policie žádala řidiče, aby Prahu objížděli

Mnohakilometrová kolona aut se utvořila odpoledne v Praze na Jižní spojce ve směru na Černý Most. Důvodem byla oprava silnice a s ní spojené zúžení vozovky v oblasti Štěrbohol. Fronta sahala až na dálnici D1 ve směru do Prahy. Policie řidiče vyzývala, aby se průjezdu metropolí pokud možno vyhnuli, jinak musí počítat i s několikahodinovým zdržením.
13. 7. 2021Aktualizováno13. 7. 2021, 22:08|

Silničáři uzavřou Bubenečský tunel a část Jižní spojky

Řidiči v Praze musí v následujících dnech počítat s omezeními. V noci ze čtvrtka na pátek bude úplně zavřený Bubenečský tunel. Technici budou kontrolovat jeho stav a technologii. Od soboty se pak kvůli rekonstrukci uzavře rampa z Jižní spojky do Modřanské ulice. Uzavírka skončí ve čtvrtek 17. prosince 2020.
10. 12. 2020|

Z Horních Počernic na D10 se bude jezdit kyvadlově. Ve středu začne omezení i na Jižní spojce

Začíná oprava mostu nad dálnicí D10 na východním okraji Prahy. Most je součástí křižovatky na třetím kilometru dálnice a je důležitý pro obsluhu Horních Počernic. Během oprav sice zůstane průjezdný, ale pouze kyvadlově jedním pruhem. Na provoz na dálnici by jeho oprava naopak neměla mít větší vliv. Technická správa komunikací hlavního města navíc připravuje ještě jedno velké dopravní omezení – od středy začne opravovat Jižní spojku.
22. 9. 2020|
Události komentáře

Že Pražský okruh dostala Uhříněves, nebylo šťastné, míní Hřib. Je správné, že rozhodovala nižší úroveň, tvrdí Dolínek

Nepravomocné rozhodnutí k dokončení Pražského okruhu je podle pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) důvodem k menší oslavě. Jeho náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě) v té souvislosti zdůraznil, aby se začalo stavět co nejdříve. Optimismus je přitom namístě i podle poslance a místopředsedy ČSSD Petra Dolínka (ČSSD),  který si myslí, že bylo správné rozhodnutí přiřadit rozhodování o této záležitosti úřadu s nižší působností, jako je ten v Uhříněvsi. Hřib se Scheinherrem se naopak domnívají, že měla rozhodovat buď Praha, Středočeský kraj, či ministerstvo. Všichni tři byli hosty pořadu Události, komentáře.
4. 8. 2020|

Koněvova, Jižní spojka či Štěrboholská. Pražany čekají uzavírky, díky mírné zimě začínají brzy

Řada pražských silnic se letos dočká opravy. Jde o rekonstrukce komunikací i tramvajových tratí. Mezi nejvýznamnějšími jsou opravy Koněvovy ulice, Jižní spojky a Štěrboholské radiály. Tramvajové koleje pak budou vyměněny v Nádražní ulici. Kromě toho se chystají desítky drobných oprav, dopravu ovlivní i kulturní a sportovní akce.
4. 3. 2020|

Co je pod trasou budoucího Městského okruhu, prověří sondy. Praha za ně zaplatí 22 milionů

Pražští radní schválili zakázku na geologický průzkum trasy, kudy má vést severní a východní část Městského okruhu, tedy vnitřního silničního okruhu. Navázat má na tunelový komplex Blanka a přes Libeň a Malešice se napojit na Jižní spojku. Město za průzkum zaplatí 22,6 milionu korun, výsledky by měly být počátkem příštího roku.
3. 2. 2020|

Stánek nabízel zdravý horský vzduch přímo na pražské magistrále. Řidiči se mohli nalokat do zásoby

Řidiči jedoucí ve středu ráno po pražské magistrále mohli narazit na stánek, který jim nabízel čistý horský vzduch. Tato kampaň magistrátu měla upozornit, že před škodlivinami nejsou chráněni ani řidiči v autech. Znečištění v metropoli je po Ostravě druhé nejhorší v zemi a doprava se na něm podílí zhruba z 80 procent.
23. 10. 2019|

Řidiči opět projedou po Lanovém mostě na Jižní spojce, začíná oprava Strakonické ulice

Technická správa komunikací (TSK) obnovila ve 13:00 provoz na Lanovém mostě na Jižní spojce. Most byl od soboty uzavřený kvůli diagnostice, omezení nakonec skončila o hodinu dřív. Šlo o druhou prázdninovou uzavírku, navíc byl už 2. července provoz sveden pouze do dvou jízdních pruhů. Na objízdných trasách se i tentokrát tvořily kolony. TSK se ale chtěla vyhnout odpoledním kolonám v neděli. Řidiči se ovšem musí připravit na omezení provozu na další frekventované trase, v neděli totiž začíná oprava Strakonické ulice.
4. 8. 2019|

Lanový most na Jižní spojce je o víkendu znovu zavřený, probíhají tam zátěžové zkoušky

Lanový most na pražské Jižní spojce je znovu uzavřen. Kvůli diagnostickým testům po něm řidiči neprojedou do nedělních 14:00. Objížďka vede přes Průmyslovou a Švehlovu ulici. Autobusy MHD však nabírají zpoždění až 40 minut. Most už byl ze stejného důvodu zavřený během červencového víkendu, když Technická správa komunikací (TSK) zahájila diagnostiku lan. Sobotní uzavírání mostu se podle TSK obešlo bez potíží, na místě pomáhala policie i strážníci.
3. 8. 2019Aktualizováno3. 8. 2019, 13:51|

Most na pražské Jižní spojce se o víkendu zavře, zkontrolují ho statici

Pražský Lanový most a značná část Jižní spojky budou o víkendu neprůjezdné v obou směrech. Řidiči se musí připravit na objízdnou trasu ulicemi Průmyslová a Švehlova. Důvodem rozsáhlé uzavírky je podrobná diagnostika mostu, kterou provede Technická správa komunikací (TSK). Levé pruhy zůstanou uzavřené až do poloviny srpna a most technici kompletně uzavřou i první srpnový víkend.
19. 7. 2019|