TÉMA

Rammstein

Berlínská prokuratura zastavila vyšetřování zpěváka skupiny Rammstein Lindemanna

Berlínská prokuratura v úterý oznámila, že zastavila vyšetřování zpěváka skupiny Rammstein Tilla Lindemanna kvůli podezření ze sexuálních deliktů. Podle státních zástupců se nepodařilo shromáždit důkazy, že by Lindemann měl nedobrovolný pohlavní styk se ženami, informovaly agentura DPA a AFP. Nejméně jedna žena však v uplynulých měsících tvrdila, že odmítla se zpěvákem sex a následně se ocitla v jeho ložnici, aniž by věděla, jak se tam dostala.
29. 8. 2023|

Frontmana kapely Rammstein vyšetřuje prokuratura kvůli obviněním ze sexuálního násilí

Německá metalová legenda Rammstein přišla o spolupráci s jedním z největších hudebních vydavatelství, Universalem. Jde o další ránu, kterou spustila aféra údajného sexuálního obtěžování a zneužívání fanynek frontmanem kapely Tillem Lindemannem. Kvůli nejméně třem obviněním ho začala vyšetřovat německá prokuratura.
16. 6. 2023|

Frontman kapely Rammstein dostal k narozeninám sochu, hned ji ale ukradli

Zloději v severoněmeckém Rostocku ukradli bronzovou sochu Tilla Lindemanna. Dílo, vytvořené k šedesátinám frontmana kapely Rammstein, vydrželo na podstavci pouhý den. Hlášení o zmizení obdržela policie právě na Lindemannovy narozeniny.
5. 1. 2023|

Německou knižní cenu získala osoba Kim de l'Horizon, Jan Faktor neuspěl

Německou knižní cenu letos získala za román Blutbuch (Kniha krve) osoba jménem Kim de l'Horizon, která se identifikuje jako nebinární. Česko-německý autor Jan Faktor, který byl na prestižní ocenění nominován za autobiografický román Trottel (Blbec), neuspěl.
17. 10. 2022Aktualizováno17. 10. 2022, 19:21|

Rammstein, Clapton či Pearl Jam si podávají dveře na koncertech v Česku. Boom, který přejde, říká hudební publicista

Na českých koncertních pódiích se během pár týdnů vystřídaly kapely Rammstein, Imagine Dragons či Pet Shop Boys, kteří dokonce vystupovali ve stejný den jako španělský zpěvák Enrique Iglesias. Na léto už mají cestu do Česka naplánovanou The Offspring, Kiss i třeba Pearl Jam. Hudební program je po pandemické pauze, kdy se musela mnohá vystoupení odložit, našlapaný. „Je to abnormální stav,“ zdůrazňuje hudební publicista Honza Vedral.
9. 6. 2022|

Pražané si stěžují na hluk koncertů. Nová vyhláška by mohla začít platit ještě o prázdninách

Hlavní město Praha chce urychlit přípravu protihlukové vyhlášky, která se má týkat hudebních akcí v Ledárnách Braník. Platit by tak mohla už od začátku prázdnin. Reaguje tím na petici a stížnosti lidí, kteří bydlí v okolí. Nařízení počítá s menším počtem koncertů, než které jsou teď v plánu. Pořadatelé tvrdí, že už udělali změny, aby se hluk tolik nešířil.
3. 6. 2022|

Vojenská letadla převáží dětskou výživu z Německa do Spojených států

Spojené státy se dál potýkají s nedostatkem umělé výživy pro kojence. Bílý dům na středu ohlásil další speciální dodávku z Německa. Převoz mají na starosti vojenské letouny, které s nákladem startují ze základny v Rammsteinu. Prezident Joe Biden podepsal nařízení, které má zvýšit domácí výrobu. Chybí hlavně náhražky mateřského mléka vhodné pro alergiky.
23. 5. 2022|

Pořádná show a úplněk. Rammstein na koncertě v Praze předvedli očekávané

Německá metalová kapela Rammstein rozburácela v neděli letiště v pražských Letňanech. „Nabídli, co se od nich očekávalo, a to ve stoprocentní formě,“ zhodnotil koncert hudební publicista Jaroslav Špulák. Skladby z nové desky i hity, vše provázané velkolepou show, si Rammstein zopakují ještě v pondělí.
16. 5. 2022|

Kuleba se setká s Lavrovem. Pentagon nechce, aby země NATO poskytly Ukrajině bojové letouny

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba se ve čtvrtek setká s šéfem ruské diplomacie Sergejem Lavrovem na diplomatickém fóru v Turecku. Jednání potvrdily obě strany. Spojené státy mezitím odmítly přesun polských stíhaček na Ukrajinu přes americkou základnu a uvedly, že jsou proti jakémukoliv plánu, aby členské země NATO poskytly Kyjevu bojové letouny. Zároveň Polsku slíbily raketový systém Patriot. Velká Británie zvažuje, že okupované zemi pošle vedle tisíců protitankových střel také protiletecké zbraně Starstreak.
9. 3. 2022Aktualizováno10. 3. 2022, 01:00|

Hráli zde Rammstein, Kiss i Kabát. Bývalý Eden ale podle úřadu koncerty hostit nemůže

Sinobo Stadium (bývalý Eden) v pražských Vršovicích nemá podle radnice povolení k pořádání kulturních akcí. České televizi to řekl místostarosta Prahy 10 Filip Humplík (ODS) s tím, že se nejedná o multifunkční arénu. Podle mluvčího městské části už v minulosti majiteli kvůli koncertům udělil stavební odbor pokuty za víc než půl milionu. Nyní na podnět ČT plánuje zahájit další správní řízení kvůli dvojkoncertu skupiny Rammstein. Vlastníci dvacetitisícového stánku tvrdí, že pořádáním koncertů pravidla neporušují.
22. 7. 2019|

Balanc mezi hudbou a cirkusem, kritikou a provokací. V Praze koncertovali Rammsteini

Kapela Rammstein se na dva večery vrátila do Česka. V úterý vyprodala stadion v pražském Edenu, i na druhém, středečním koncertě se očekává na třicet tisíc fanoušků. Vystoupení německé hudební legendy je tradičně spojeno s okázalou pyrotechnickou show.
17. 7. 2019|

Autem se na koncert Rammstein dostanete obtížně, pořadatel doporučuje využít posílenou MHD

Kvůli dvojkoncertu kapely Rammstein v Sinobo Stadium v Praze-Vršovicích posiluje dopravní podnik v úterý i ve středu provoz tramvají a autobusů. Pořadatel návštěvníky informoval, že není během koncertu zajištěné parkování, v té souvislosti očekává policie dopravní komplikace. České televizi to řekla Eva Kropáčová z Odboru tisku a prevence Policejního prezidia. Dopravní podnik i Městská část Praha 10 vyzývají fanoušky, aby využili městskou hromadnou dopravu (MHD).
16. 7. 2019|