TÉMA

Haguess

Praha zatím nemusí platit za licence k Opencard. Soud zamítl žalobu firmy eMoneyServices

Městský soud v Praze zamítl žalobu společnosti eMoneyServices (EMS) ve sporu kolem Opencard. Firma žalovala hlavní město, aby jí zaplatilo dluh přibližně čtyřicet milionů korun za neoprávněné užívání licencí ke kartě. ČT to řekl mluvčí soudu Adam Wenig. Rozsudek není pravomocný, strany se ještě mohou odvolat. Obvodní soud pro Prahu 2 aktuálně řeší náhradu pro bývalého primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) za sedm let nezákonného stíhání v kauze Opencard. Po státu požaduje 7,6 milionu korun.
3. 2. 2023Aktualizováno3. 2. 2023, 20:31|

Hudeček je v kauze Opencard definitivně nevinný. Žalobce se proti rozsudku neodvolal

Bývalý pražský primátor Tomáš Hudeček a další lidé obžalovaní v kauze Opencard jsou definitivně nevinní, potvrdilo České televizi státní zastupitelství. Žalobce se neodvolal proti březnovému zprošťujícímu rozsudku soudu.
14. 5. 2020|

Soud podruhé zrušil rozsudek nad bývalým pražským primátorem Hudečkem a dalšími v kauze Opencard

Pražský vrchní soud podruhé zrušil odsuzující rozsudek v kauze Opencard a pražských radních. Odvolací senát vrátil případ k novému projednání Městskému soudu v Praze. Prvoinstanční soud loni v prosinci uložil dvouleté podmíněné tresty bývalému primátorovi Tomáši Hudečkovi (dříve TOP 09) a někdejšímu radnímu pro dopravu Josefu Noskovi. Bývalá radní pro informatiku Eva Vorlíčková a šéf magistrátních informatiků Jan Teska dostali tříletou podmínku. Všichni se odvolali.
15. 7. 2019Aktualizováno15. 7. 2019, 10:00|