TÉMA

Mimořádná událost v drážní dopravě

Porucha zastavila trať přes Vysočinu, mezistátní vlaky proto objížděly i Brno

Vlakem lze opět dojet z Prahy do Brna. Část pondělí byly mezistátní vlaky, které pokračují do Vídně či Budapešti, odkloněny přes Olomouc a do Brna vůbec nezajížděly. Přímá trať přes Vysočinu byla uzavřena kvůli spadlému stromu, který poničil troleje. Provoz byl podle Českých drah plně obnovený před čtvrtou odpoledne.
27. 6. 2022Aktualizováno27. 6. 2022, 13:57|

Železniční incidenty v Medlešicích a Jablonném zavinili lidé, tvrdí inspekce. Výpravčí vařil a sužovala ho potřeba

Lidský činitel byl příčinou loňského vykolejení osobního vlaku v Medlešicích na Chrudimsku i jízdy dvou vlaků proti sobě po jedné koleji u Jablonného nad Orlicí, která nakonec neskončila nehodou. Dospěli k tomu vyšetřovatelé Drážní inspekce. V Medlešicích podle nich chyboval výpravčí, v Jablonném strojvedoucí jednoho z vlaků.
16. 7. 2021|

Nákladní vlak nezastavil, kde měl, a vyjel vstříc rychlíku. Železničáři stihli oba včas zastavit

Kdo chtěl ráno odjet vlakem na víkendový výlet z Liberce do Lužických hor, tak měl smůlu. Vlaky nemohly projíždět přes Rynoltice, kde brzy ráno vážně hrozila srážka nákladního vlaku s rychlíkem. Nákladní vlak totiž projel návěst Stůj. Oba vlaky se však podařilo včas zastavit, na trati Liberec – Česká Lípa pak ale zůstala ještě pět hodin zastavená doprava.
13. 7. 2019Aktualizováno13. 7. 2019, 19:40|