TÉMA

Trenčín

Slovensko pomůže Česku s přípravou obranné dohody s USA, uvedl Heger po společném jednání vlád

Členové české a slovenské vlády v pondělí jednali v Trenčíně na západě Slovenska. K tématům společného vládního zasedání patřilo posilování energetické bezpečnosti, eliminace závislosti na ruských surovinách, konkurenceschopnost i obranná spolupráce. Slovenský premiér Eduard Heger po jednání doporučil České republice podepsat obrannou smlouvu s USA. S českým předsedou vlády Petrem Fialou (ODS) se shodli na pokračování západní pomoci Ukrajině.
3. 4. 2023Aktualizováno3. 4. 2023, 17:16|

Při havárii malého letadla na Slovensku zemřeli čtyři lidé, stroj byl podle médií registrovaný v Česku

Na západním Slovensku v okrese Trenčín havarovalo malé motorové letadlo, nehodu nepřežili podle hasičů čtyři lidé. Stroj byl podle médií registrovaný v Česku. Policejní mluvčí Katarína Kuzmová řekla, že oběti nehody jsou Slováci.
22. 2. 2023Aktualizováno22. 2. 2023, 18:05|

Slovenský policejní exprezident Lučanský zemřel. Na život si sáhl v úterý ve vazební věznici

Slovenský policejní exprezident Milan Lučanský zemřel, oznámila ve středu odpoledne bývalá slovenská ministryně vnitra Denisa Saková. Lučanský se pokusil ukončit svůj život v úterý ve vazbě v Prešově na východě Slovenska, jeho zdravotní stav byl od té doby kritický. Kvůli případu odstupuje generální ředitel vězeňské a justiční stráže Milan Ivan, opozice vyzývá k rezignaci i ministryni spravedlnosti Márii Kolíkovou.
29. 12. 2020Aktualizováno30. 12. 2020, 21:10|

Levnější potraviny i drogerie. Zájem o nákupy v sousedních státech opět roste

Češi znovu vyjíždějí za nákupy do okolních zemí. V posledních týdnech přibývá takových cest hlavně do Německa. Tamní vláda totiž dočasně snížila DPH, třeba u potravin o dvě procenta. Obchody to promítly do cen, a zboží tedy od začátku července mírně zlevnilo. České ministerstvo financí daň snižovat nechce s tím, že by z toho profitovaly jen řetězce. Svaz obchodu a průmyslu takovou obavu odmítl.
27. 7. 2020|

Odhalení dezinformátora z Aeronetu: Pátrání ještě není konec, říká novinář Kundra

Přes čtyři roky pátrali dva novináři po totožnosti muže, který stojí za jedním z nejvlivnějších dezinformačních serverů v Česku – Aeronetem. Teď ho odhalili. Aneta Snopová z Reportérů ČT a Ondřej Kundra z Respektu se s Markem Pešlem poprvé setkali minulé pondělí. Mimořádná reportáž dvou jindy konkurenčních novinářů byla tématem podcastu Newsroomu ČT24.
3. 3. 2020|
Reportéři ČT

Po stopách dezinformátora. Reportéři ČT odhalili utajeného provozovatele Aeronetu

Reportérům ČT se po několika letech pátrání podařilo odhalit utajeného dezinformátora z Aeronetu. Provozovatele navštěvovaného dezinformačního serveru Marka Pešla, který se ke své práci nehlásí, zastihli na sídlišti ve slovenském Trenčíně. Muž, který pravidelně mění adresy trvalého bydliště a ze svého skutečného bytu téměř nevychází, svými nezdrojovanými a nepodepsanými manipulacemi už několikrát ovlivnil politické dění v Česku. Ve spolupráci s týdeníkem Respekt natáčela Aneta Snopová.
2. 3. 2020|
Doporučujeme

Proč to šlo a proč to nejde? Nejvíc kilometrů dálnic vzniklo v 70. a nultých letech, jinak se v Česku paběrkovalo

Dálnice se u nás v různých dekádách stavěly i nestavěly, stavěly více či méně, někdy vůbec a nakonec se všichni vymlouvali na všechny, když vysvětlovali, proč se slibuje, že se bude stavět a nestavělo se. Cimrmanovské střídání fáze očekávání s fází zklamání je u výstavby dálnic v Československu a Česku příznačné a revoluce na něm vlastně nic nezměnila. I když důvody, proč to nejde, byly za socialismu a za kapitalismu trochu jiné.
25. 11. 2019Aktualizováno30. 11. 2019, 12:09|

V Trenčíně mají festival na pohodu, pro Liama Gallaghera i Zuzanu Čaputovou

Přes sto dvacet umělců z více než třiceti zemí má v těchto dnech stejný cíl cesty: město Trenčín, kde se koná největší a nejznámější slovenský hudební festival Pohoda. Zřejmě nejočekávanějším hostem je bývalý člen kapely Oasis Liam Gallagher. Festival patří k oblíbeným akcím, třiadvacátý ročník byl opět vyprodaný ještě před začátkem.
12. 7. 2019|