TÉMA

Dub nad Moravou

Průzkum odhalil vážné poškození krovu poutního kostela v Dubu nad Moravou na Olomoucku

Mykologický průzkum v kostele Očišťování Panny Marie v Dubu nad Moravou na Olomoucku odhalil vážné poškození krovu. Jeden z trámů se dokonce přelomil. Známé poutní místo, které je vidět na kilometry daleko, by tak mělo projít rozsáhlou rekonstrukcí. Ovšem kromě krovu potřebují renovovat i varhany. Cena prací se odhaduje asi na padesát milionů korun.
2. 2. 2023|

Nový úsek D1 u Přerova dopravní situaci ještě zhoršil. Po dálnici míří do města víc kamionů

V Přerově se po nedávném zprovoznění nového úseku dálnice D1 mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem ještě více zhrošila dopravní situace. Po dálnici totiž do města jezdí více kamionů, i když mají od jara loňského roku průjezd opravenou Polní ulicí zakázán. Pomohl by poslední úsek dálnice mezi Přerovem a Říkovicemi, kdy začne stavba však stále není jasné.
10. 1. 2020|

Tři mrtví a pět zraněných po srážce na Olomoucku. Podle policie jde o nejtragičtější letošní nehodu

Tři lidé zemřeli ve čtvrtek v podvečer při nehodě čtyř aut mezi Dubem nad Moravou a Charváty na Olomoucku. Dalších pět lidí se zranilo, z toho dva vážně. Na místě se podle záchranářů srazily dvě dodávky a dvě osobní auta. Jde o nejtragičtější dopravní nehodu v letošním roce, kterou policisté vyšetřují pro podezření z usmrcení z nedbalosti.
12. 7. 2019Aktualizováno12. 7. 2019, 11:41|