TÉMA

Parvoviróza

Většina pejskařů v Americe je skeptická vůči očkování, odhalila nová studie

Nedůvěra k očkování a vakcínám, která kulminovala během pandemie covidu-19, se přenesla i mezi majitele a chovatele psů ve Spojených státech. Výzkumníci Bostonské univerzity zjistili, že velká většina pejskařů má vůči vakcinaci svých čtyřnohých miláčků větší či menší výhrady. Výrazný trend ve svých ordinacích už delší dobu zaznamenávají i veterináři, očkovaných psů ale paradoxně nijak výrazně neubývá.
14. 9. 2023|

Skupina lidí z Olomoucka prodávala na internetu nemocná štěňata. Spousta jich uhynula

Kriminalisté z Olomouce se zabývají případem překupníků se psy. Skupina lidí ze Šternberka a Uničova využila během pandemie covidu-19 zvýšené poptávky a zároveň nedostatku štěňat u chovatelů. Pachatelé psy nabízeli na internetu, řada štěňat, která se podařilo prodat, následně uhynula. Zvířata trpěla nebezpečnou parvovirózou – průjmovým onemocněním, kvůli kterému musejí být štěňata hospitalizována.
8. 7. 2021|

Parvoviróza opět uzavřela psí útulek v Bohumíně. Ruší se i dobrovolné venčení psů

V Bohumíně na Karvinsku musel být už podruhé v krátké době uzavřen městský útulek pro psy kvůli vysoce nakažlivé parvoviróze, která postihuje hlavně štěňata. Karanténa bude platit do odvolání, a pro veřejnost je tak zrušeno i nedělní dobrovolné venčení psů. Nákaza uzavřela zařízení už zhruba před měsícem a útulek uzavřela na tři týdny.
9. 7. 2019|