TÉMA

Pavel Suchánek

Suchánkův případ bude řešit Nejvyšší soud. Bývalý státní zástupce podal dovolání

Korupční kauzu bývalého státního zástupce Pavla Suchánka projedná Nejvyšší soud. Odvolací senát Městského soudu v Praze ho v říjnu pravomocně odsoudil k tříletému podmíněnému trestu. Proti němu nyní podal Suchánek dovolání. ČT to potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 10 Libuše Jungová. Suchánek podle rozsudku přijal v roce 2013 úplatek padesát tisíc korun za ovlivnění případu opilého řidiče. Peníze mu dal tehdejší soudce Ondřej Havlín, který byl kvůli korupci v roce 2016 pravomocně odsouzen. Bývalý žalobce od počátku vinu odmítá.
21. 12. 2021|

Státní zástupce Suchánek prý přijal od soudce úplatek. Soud ho potrestal podmínkou

Obvodní soud pro Prahu 10 ve středu udělil státnímu zástupci Pavlu Suchánkovi tříletý podmíněný trest a peněžitý trest 200 tisíc korun. Nepravomocně ho uznal vinným z přijetí úplatku ve výši 50 tisíc korun za ovlivnění případu od již dříve odsouzeného soudce Ondřeje Havlína. Trestní senát se kauzou zabýval již podruhé, nejprve muže obžaloby zprostil, tento verdikt však následně zrušil odvolací soud. Suchánek vinu od počátku odmítá, na místě se odvolal.
14. 4. 2021|

Soud osvobodil žalobce Suchánka. Byl obviněn z korupce v kauze soudce Havlína

Obvodní soud pro Prahu 10 ve středu zprostil státního zástupce Pavla Suchánka obžaloby z přijetí úplatku. Žalobce muže vinil z toho, že si od již dříve odsouzeného soudce Ondřeje Havlína vzal úplatek 50 tisíc korun za to, že ukončí trestní stíhání opilého řidiče. Žalobce Roman Balej, který v závěrečné řeči navrhl uložit muži tříleté vězení, se proti verdiktu na místě odvolal. Suchánek vinu od počátku odmítal.
20. 5. 2020Aktualizováno20. 5. 2020, 16:23|

Státní zástupce posílá před soud žalobce Suchánka, údajně převzal úplatek od soudce Havlína

Státní zástupce obžaloval za korupci žalobce Pavla Suchánka z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2. Vyplývá to ze sdělení mluvčího městského státního zastupitelství v Praze Aleše Cimbaly. Suchánka policie viní, že převzal úplatek od již dříve odsouzeného soudce Ondřeje Havlína. Za to mu hrozí až desetileté vězení.
8. 7. 2019|