TÉMA

HZS

V rybníku v Pardubicích z neznámých důvodů uhynulo asi osm set kilogramů ryb

V rybníku v pardubické části Drozdice uhynulo v sobotu asi osm set kilogramů ryb. Příčina znečištění vody a úhynu zatím není známa. Hasiči začali rybník ředit čistou vodou. Informoval o tom starosta městského obvodu Pardubice IV Jan Procházka (ANO). Obvodu, jehož součástí Drozdice jsou, rybník patří. Případem se zabývá i policie, podle ní se škoda pohybuje kolem sta tisíc korun.
10. 6. 2023Aktualizováno10. 6. 2023, 22:53|

Kvůli požáru bytového domu v Táboře museli hasiči evakuovat 41 lidí. Bydlení jim teď hledá město

Kvůli požáru v bytovém domě v Táboře musely ve středu ráno opustit své domovy čtyři desítky lidí. Hořel materiál uskladněný v kójích v domě, požár se hasičům podařilo uhasit před půl šestou. Příčina požáru ani výše škody zatím nejsou známy. Hasiči o tom informovali na sociálních sítích.
10. 5. 2023|

Policie stále nezná totožnost lidí, kteří zemřeli při požáru v Brně. O pomoc žádá veřejnost

Policie dosud nezjistila totožnost všech obětí čtvrtečního požáru obytných stavebních buněk v Plotní ulici v Brně, v této souvislosti žádá o pomoc i veřejnost. Shromažďuje podklady a důkazy. Příčinu požáru, který má osm obětí, vyšetřovatelé stále zjišťují, řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Policie také hledá svědka, který místem procházel. Lokalita je oblíbená mezi lidmi bez domova, lze v ní najít mnoho zákoutí a prostor, o něž se nikdo nestará.
5. 5. 2023Aktualizováno5. 5. 2023, 20:26|

Na dálnici D1 na Žďársku havarovala dvě auta. Zranili se dva lidé

Dálnice D1 ve směru na Prahu byla v pátek na Žďársku krátce uzavřená kvůli nehodě na 129. kilometru. Podle policejní mluvčí Jany Kroutilové havarovala dvě osobní auta. Provoz jedním pruhem byl obnovený okolo 14:20. Při nehodě se zranili dva lidé.
5. 5. 2023Aktualizováno5. 5. 2023, 14:50|

Část silnice v pražských Vršovicích je uzavřená poté, co se utrhl svah s neobydlenou budovou

V ulici Na Královce v pražských Vršovicích se v noci na úterý utrhl svah s dvoupodlažní neobydlenou budovou určenou k demolici. Z ulice se sesunula také tři auta. V budově zřejmě nikdo nebyl, informovali pražští hasiči. Část komunikace je uzavřená, věcí se zabývá krizový štáb hlavního města Prahy, sdělila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.
14. 2. 2023|

Při požáru bytu v Ostravě-Porubě zemřel člověk, tři lidé jsou zranění

Jeden člověk zemřel ve středu večer při požáru bytu ve třetím patře panelového domu v Ostravě-Porubě. Další tři lidé se zranili, nadýchali se kouře. Řekl to mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.
19. 1. 2022|

Když jsem začínal, řešili jsme požáry, dnes jsou to bouřky a tornádo, uvedl šéf hasičů Ryba

Generální ředitel českých hasičů Drahoslav Ryba končí ve funkci. Sboru velel deset let. Poslední dny ve funkci ho zaměstnávalo moravské tornádo, k tomu se přidaly silné bouřky. Hasiči za něj pracovali ve vrbětickém muničním skladu a bez nich by zřejmě vázla distribuce ochranných pomůcek v začátcích koronavirové epidemie. Jak sám říká, covid-19 ho překvapil a pak přišel úder tornáda. Živelních katastrof čím dál víc přibývá, řekl Ryba, který byl hostem Interview ČT24.
16. 7. 2021|

Požár štěpky v Rožmitále způsobilo zřejmě samovznícení, uvedli hasiči

Středeční požár štěpky v Rožmitále pod Třemšínem způsobilo pravděpodobně samovznícení materiálu. Oheň ještě není zcela zlikvidovaný, ale už je zcela pod kontrolou. Škoda dosáhla několik milionů korun, plameny zasáhly a poničily také okolní budovy v zemědělském areálu, uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.
27. 8. 2020Aktualizováno27. 8. 2020, 17:39|

Jeden člověk zemřel při požáru bytů v Holešovicích, předcházel mu výbuch

Jeden člověk zemřel a dva utrpěli zranění při požáru dvou bytů v pražských Holešovicích. Plamenům, které hasiči po hodině uhasili, podle dostupných informací předcházel výbuch. Hasiči z budovy evakuovali pět desítek lidí. Podle mluvčího hasičů Martina Kavky narušil incident i statiku objektu, statik ale povolil návrat obyvatel. Příčina požáru zatím není známa, vyšetřují ji policisté a hasiči. Policie také uzavřela Strojnickou a Bubenskou ulici a ulici U Smaltovny.
1. 7. 2020Aktualizováno1. 7. 2020, 12:40|

Z Číny přiletěl milion respirátorů, na cestě jsou i roušky. Jsme venku z nejhoršího, věří Hamáček ohledně pomůcek

Na Letišti Václava Havla v Praze přistálo letadlo s milionem respirátorů. Následovat by měly další lety, které přepraví miliony roušek a množství dalšího potřebného zdravotnického materiálu. Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) by měly následovat týdně tři lety s podobným nákladem, je přesvědčen, že je Česko z hlediska nedostatku ochranných pomůcek venku z nejhoršího. O distribuci materiálu jednal ústřední krizový štáb. V Česku se zatím nákaza potvrdila u 833 lidí, čtyři z nich se zcela uzdravili.
20. 3. 2020Aktualizováno20. 3. 2020, 20:55|

O šest stovek výjezdů víc. Hasiči ve Zlínském kraji za sebou mají perný rok

Mimořádný rok mají za sebou hasiči ve Zlínském kraji. Zasahovali u 5717 událostí, což je meziroční nárůst téměř o 11 procent. Výrazně přibylo i úmrtí při požárech, některá z nich ještě nejsou objasněná. Sboru se ale dařilo i investovat. Letos otevře hned dvě nové stanice ve Zlíně a Holešově.
30. 1. 2020|

Ilegálních skládek nebezpečného odpadu přibývá, inspektoři mají často svázané ruce

Hasiči čím dál častěji řeší požáry ilegálních skládek nebezpečného odpadu. Vznikají zpravidla tak, že si firma pronajme prostory, poruší pravidla skladování a poté už se s ní nelze spojit. Majitel nemovitosti se tak musí vypořádat s likvidací nebezpečného odpadu. V horším případě kvůli nebezpečným chemikáliím umírají lidé, jako tomu bylo například v Hamru na Jezeře. České úřady mají přitom často svázané ruce.
24. 11. 2019|

ŘSD chce obehnat dálniční síť plotem. Hasiči i experti vznášejí výhrady

Ředitelství silnic a dálnic chce obehnat celou tuzemskou dálniční síť plotem, a zabránit tak vstupu divoké zvěře do vozovky. Hasiči ale záměr ŘSD kritizují s tím, že může zkomplikovat přístup k dopravním nehodám i únikové trasy jejich účastníků.
8. 7. 2019Aktualizováno14. 7. 2019, 11:55|