TÉMA

Daimler AG

Kauza dieselgate: Automobilka Daimler zaplatí v USA více než dvě miliardy dolarů

Německá automobilka Daimler se ve Spojených státech dohodla na urovnání vyšetřování kvůli podezření, že ve svých vozech s naftovým motorem používala nelegální software umožňující podvody při emisních testech. Výrobce vozů Mercedes-Benz podle čtvrtečního prohlášení zaplatí v rámci urovnání 1,5 miliardy dolarů (33,2 miliardy korun), dalších 700 milionů dolarů ho bude stát urovnání žaloby od majitelů vozů.
13. 8. 2020|

Evropské akcie jsou nejvýše od první poloviny března. Dařilo se i pražské burze

Pražská burza je nejsilnější od začátku března, kdy se v Česku objevily první případy nákazy koronavirem. Index PX v úterý stoupl o 1,56 procenta na 921,82 bodu. Vyšší byl naposledy 6. března. První potvrzené případy nemoci covid-19 způsobované koronavirem se v Česku objevily 1. března. Vláda poté kvůli šíření koronaviru začala omezovat volný pohyb, obchod a podnikání, na což reagovala burza prudkým propadem. Také evropské akcie se v úterý vyšplhaly na úroveň z první poloviny března.
2. 6. 2020Aktualizováno2. 6. 2020, 19:42|

Slovenským automobilkám svítí varovná kontrolka, píše Reuters

Když David dostal práci u montážní linky bratislavského závodu automobilky Volkswagen, kolegové mu blahopřáli, že se mu podařilo zajistit si dobře placenou práci, ve které může zůstat až do důchodu. Už po dvou letech ale patří mezi tři tisíce zaměstnanců, kteří byli z továrny na auta Volkswagen Touareg a Porsche Cayenne propuštěni v rámci série rušení pracovních míst. Na Slovensku, které je největším světovým výrobcem aut v přepočtu na obyvatele, taková zpráva způsobila šok.
9. 7. 2019Aktualizováno13. 7. 2019, 12:22|

Tuzemské podniky začínají cítit ochlazování ekonomiky. Změna přichází z Německa

České firmy začínají pociťovat ochlazování německé ekonomiky. Úbytek objednávek evidují hlavně společnosti, které jsou navázány na automobilový průmysl, naplno se ale podle odborníků pokles projeví během podzimu. Podle aktuálních dat přitom už teď v Česku ubývá nových zakázek nejrychleji od roku 2009.
7. 7. 2019|