TÉMA

Krakovec

Na hradě Krakovec vystavují Dámu s hranostajem a Seníky v Provence. Obrazy namalovaly vězeňkyně

Gotický hrad Krakovec na Rakovnicku hostí výstavu obrazů, které namalovaly ženy odpykávající si trest ve Věznici Drahonice. Reprodukce slavných maleb doplnily i obrazy od pracovníků vězeňské služby. Necelá třicítka děl se na konci výstavy vydraží ve prospěch dětských domovů.
9. 5. 2022|

Těžce postižená Jaruška se dostala díky pomoci Čechů z Kyjeva do Pardubic

Dětské centrum Veská u Sezemic na Pardubicku přijalo rodinu z Kyjeva se sedmiletou těžce postiženou dcerou Jaroslavou. Trpí několika nemocemi, mezi nimi i dětskou mozkovou obrnou a epilepsií, a v minulosti se už léčila v Česku v lázních v Teplicích. Cesta z Kyjeva nebyla pro rodinu Žuňových jednoduchá, musela se dostat za pomoci dobrovolníků na hranice, pak se o převoz postarali báňští záchranáři.
3. 3. 2022Aktualizováno3. 3. 2022, 18:53|

Návštěvnost památek má blíž k Troskám. Zavítalo na ně o milion lidí méně než loni

Památky ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ) letos od ledna do září navštívilo 3,6 milionu lidí. V meziročním srovnání tak návštěvnost poklesla o milion. Podepsala se na ní především koronavirová pandemie, kvůli níž byla sezona výrazně kratší než jindy. Příliš se ale nemění pořadí nejnavštěvovanějších památek, nejvíce lidí i letos zavítalo do Lednice.
14. 10. 2020|

„Rozdělený dům neobstojí.“ Kázání v Betlémské kapli volalo po jednotě společnosti

Sobotní bohoslužba v pražské Betlémské kapli připomněla 604. výročí upálení českého církevního reformátora Jana Husa. Plzeňský biskup Církve československé husitské Filip Štojdl v kázání varoval před rozdělováním společnosti a vyzval k usmíření a ke vzájemné laskavosti.
6. 7. 2019Aktualizováno6. 7. 2019, 17:41|