TÉMA

Josef Koutecký

Sekora, Barrande, Frištenský, Lhoták. Seznamte se v iVysílání s významnými muži

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24, zaměřené zejména na filmy, seriály a kulturní pořady. Tentokrát to jsou dokumenty o významných mužích různých oborů: od umění přes sport až po vědu.
25. 3. 2020|

S onkologem Josefem Kouteckým se přišly rozloučit stovky lidí

Zhruba čtyři stovky lidí se v sobotu přišly rozloučit do baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Strahově s lékařem Josefem Kouteckým. Ten v 60. letech založil v Československu dětskou onkologii a během své šedesátileté lékařské praxe zachránil život tisícům dětí. Pohřbu se zúčastnil kromě jiných i lékař a poslanec ODS Bohuslav Svoboda nebo rektor Karlovy Univerzity Tomáš Zima. Josef Koutecký zemřel minulý pátek ve věku 88 let.
13. 7. 2019|

Zemřel Josef Koutecký. Muž, který v Československu založil dětskou onkologii

V osmaosmdesáti letech zemřel v pátek v Praze český lékař Josef Koutecký. O jeho smrti informovala nemocnice v Motole. Nestor tuzemské dětské onkologie stál v šedesátých letech u vzniku zcela nového oboru, a zatímco tehdy přežívala rakovinu jen tři procenta dětí, dnes se – i díky Kouteckého přínosu – jedná o víc než osmdesát procent dětských pacientů.
6. 7. 2019Aktualizováno6. 7. 2019, 13:04|