TÉMA

Pražského povstání

S prázdninami začíná období výluk. Zastavilo se metro, tramvaje i vlaky na některých tratích

V Praze začalo množství výluk veřejné dopravy. Na týden se zastavilo i metro C v centru města, od středy navíc nebude jezdit ani část linky A. Tramvajím zase začala výluka na Vítězném náměstí. Velké výluky začaly s 1. červencem také na železnici. Vlaky nebudou většinu července jezdit z Prahy do Kladna, déle než týden bude výluka i mezi Pardubicemi a Hradcem Králové.
1. 7. 2023|

Metro čeká v období prodlouženého víkendu výluka. Částečně nepojede na trasách A a C

Cestující v pražském metru čeká od svátku 17. listopadu do neděle 20. listopadu výluka ve dvou úsecích metra – důvodem je oprava tratí. Odstávka se týká úseku na trase A od Strašnické do stanice Depo Hostivař. Té bude navíc předcházet výluka mezi Skalkou a Depem Hostivař, jež začne už ve středu 16. listopadu. Na trase C pak bude přerušen provoz mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc.
4. 11. 2022|

V Praze začala výluka metra, celé svátky nepojede z Muzea na Pražského povstání

V pražském metru začala výluka. Linka C nebude celé svátky jezdit mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání, cestující musí přestoupit do autobusů. Dopravní podnik zdůvodnil výluku potřebou vyměnit pražce.
15. 4. 2022|

Metro v Praze má výluku. Autobusy ho nahradí mezi Muzeem a Pražského povstání na více než týden

V Praze začala výluka metra mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. Místo linky C jezdí náhradní autobusy XC a zůstane to tak déle než týden – až do neděle 11. července. Dopravní podnik zatím vymění pražce ve stanici I. P. Pavlova. V minulosti podobné výluky, které zasáhly i do pracovních dnů, způsobily vážné komplikace, před dvěma lety nedokázala stanice Pražského povstání pojmout všechny přestupující lidi a někteří se dlouho nemohli dostat z metra.
3. 7. 2021|

DPP obnovuje tramvajovou trať z Pražského povstání na Pankrác

Pražané se v budoucnu svezou z Pražského povstání na Pankrác tramvají. Dopravní podnik (DPP) v následujících týdnech obnoví trať ulicí Na Pankráci mezi křižovatkami s Na Veselí a Hvězdova. Do provozu se ale dostane až během výluky ve stanici metra C Pankrác při výstavbě přestupní stanice na novou trasu metra D – a kdy přesně to bude, zatím není jasné.
23. 9. 2020|

Pražce jsou již na místě, výluka v pražském metru skončí dříve

Již od úterního rána bude jezdit pražské metro na lince C bez omezení. Původně dopravní podnik počítal s tím, že první pracovní dopoledne po Velikonocích ještě postihne výluka, kvůli které jezdí během svátků mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov autobusy. Práce v podzemí se ale podařilo urychlit.
13. 4. 2020|

K výluce metra se přidala porucha eskalátoru na Pražského povstání. Oprava potrvá tři týdny

Jeden ze tří eskalátorů ve stanici metra Pražského povstání je od rána mimo provoz kvůli technické závadě. Cestující, kteří do metra přichází, jsou proto posíláni oklikou. Vystupujících se porucha netýká. Stanice tento týden čelí náporu kvůli výluce metra C, lidé tam přestupují z metra na náhradní autobus. Mluvčí podniku Aneta Řehková sdělila, že se u eskalátoru poškodila hlavní hřídel a oprava potrvá odhadem tři týdny.
4. 7. 2019Aktualizováno4. 7. 2019, 08:51|