TÉMA

Ian McKellen

Richard III. jako arogantní floutek intrikuje v Dejvickém divadle

Kde se bere zlo, které pak dokáže zabíjet a ničit? Na tuhle otázku se pokoušel najít odpověď už Shakespeare ve svých slavných historických dramatech včetně Richarda III. Nejnověji to nyní zkouší i režijní duo SKUTR se souborem Dejvického divadla.
5. 4. 2022|

Tolkienův dům je na prodej. Sbírku fanoušků už podpořili herci Ian McKellen i Martin Freeman

Dům v Oxfordu, ve kterém sedmnáct let žil britský spisovatel John Ronald Reuel Tolkien, je na prodej. Koupit by jej chtěli fanoušci Pána prstenů, Hobita a dalších Tolkienových děl, kteří mají v plánu změnit usedlost na muzeum, informuje agentura AFP. Jejich crowdfundingovou sbírku podpořili i Ian McKellen či Martin Freeman, kteří si zahráli v adaptacích Tolkienových knih.
4. 12. 2020|

Apollo 11 ve spárech popkultury: potkalo komiksového supermana i inteligentní auta

Když lidé před 50 lety poprvé přistáli na Měsíci, byla to pro mnohé Američany jedna z nejdůležitějších událostí v dějinách – ve velkém výzkumu Pew Research Center se přistání umístilo jako sedmá největší věc v dějinách. Není divu, že se tolikrát objevuje v kulturních i popkulturních odkazech.
22. 7. 2019|

Filmová upoutávka týdne: McKellen v on-line seznamce. Pozor na dokonalou lež

„Musím se teď přiznat, že podvádím.“ Herec Ian McKellen se proměnil ve stárnoucího švindlíře v novém filmu Billa Condona, který naposledy do kin uvedl kasovní trhák v podobě hrané verze Krásky a zvířete.
29. 6. 2019|