TÉMA

Asahi

KLDR odpálila balistickou raketu dlouhého doletu, uvádějí Soul a Tokio

Severní Korea odpálila východně od svého pobřeží balistickou raketu dlouhého doletu, informovaly agentury AP a Reuters s odvoláním na Jižní Koreu a Japonsko. KLDR naposledy provedla test balistických střel před necelým měsícem. Projektil dlouhého doletu testovala naposledy v dubnu, kdy odpálila mezikontinentální balistickou raketu (ICBM).
12. 7. 2023|

Severní Korea odpálila další balistickou střelu, přeletěla území Japonska

Severní Korea odpálila další balistickou střelu, uvedly armády Japonska a Jižní Koreje. Podle japonských úřadů raketa přeletěla severní japonský ostrov Hokkaidó, než dopadla do moře. Vláda v Tokiu vyzvala lidi v ohrožené oblasti, aby se ukryli. Spojené státy, Japonsko a Jižní Korea slíbily rozhodnou odpověď.
4. 10. 2022Aktualizováno4. 10. 2022, 10:35|

Prazdroj měl loni čistý zisk 4,5 miliardy korun. Zájem o jeho pivo roste zejména v zahraničí

Plzeňský Prazdroj vykázal loni čistý zisk 4,5 miliardy korun při tržbách 16,5 miliardy. Meziroční srovnání nelze vyčíslit, protože v minulých letech měla firma finanční roky od dubna do konce března a za rok 2017 zveřejnila hospodaření jen od 1. dubna do konce roku. Podnik loni investoval 1,4 miliardy korun, z toho přes půl miliardy do výroby, uvedla Jitka Němečková, mluvčí největšího českého pivovaru, který 31. března 2017 převzala skupina Asahi.
27. 6. 2019|