TÉMA

Atrakce

Šumavský Poledník otevřel. Má nové opláštění, vnitřek věže i turnikety

Po zhruba dvouleté rekonstrukci se v sobotu turistům opět otevřela rozhledna na šumavském Poledníku, zatím však pouze ve zkušebním provozu. Pro návštěvníky bude přístupná do konce října. Slavnostní otevření se plánuje na příští rok. Turisty čekají na původní vojenské věži novinky – tou zásadní je omezení počtu lidí kvůli protipožárním opatřením. Ve věži může být najednou maximálně padesát lidí, nahoře na vyhlídce jen deset, řekl mluvčí Správy Národního parku Šumava Jan Dvořák.
9. 10. 2021|

Praha může zakázat provoz pivních kol. Soud zamítl žalobu jejich provozovatelů

Pražský magistrát má pravomoc zakázat provoz pivních kol, tedy šlapacích vozítek, na kterých turisté pijí alkohol. Potvrdil to Městský soud v Praze, který zamítl žalobu jejich provozovatelů. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí soudu Adam Wenig. Městský soud tak po zásahu Nejvyššího správního soudu (NSS) změnil svůj původní verdikt, podle kterého neměl o zákazu rozhodovat magistrát, ale jednotlivé městské části.
10. 3. 2021|

„Matějská“ letos nebude. Rušení poutí ohrožuje českou tradici výroby atrakcí

Matějská pouť, která měla začít 22. února a končit o Velikonocích 4. dubna, letos nebude. Potvrdili to její pořadatelé, rodina Kočkových. V plánu nemají ani posunutí jejího začátku do dalších měsíců v případě rozvolnění vládních opatření. Rušení poutí dělá kromě jejich provozovatelů vrásky také výrobcům zábavních atrakcí. Výrobci oslovení Českou televizí tvrdí, že pokud se situace tento rok nezlepší, může to znamenat konec tradice.
20. 2. 2021|
Doporučujeme

Jízda mezi žraloky, trupem letadla nebo na lodi. Pozvánka mezi nejzajímavější tobogány světa

Prolétnout tobogánem 100 kilometrů v hodině, projet se mezi žraloky, zažít nulovou gravitaci nebo proplavat letadlem. Ty nejrafinovanější skluzavky, tobogány a vodní atrakce světa nabízí zážitky na hranici lidských možností.
26. 6. 2019Aktualizováno30. 6. 2019, 11:40|