TÉMA

Ratíškovice

Ostuda, na děti to má neblahý vliv, shodli se trenér a rozhodčí o nadávkách při žákovském fotbale

Ve hře nadávky dokáže rozhodčí ukočírovat, rozdá žluté karty, co se týká diváků, tam to neovlivní, řekl v Událostech, komentářích fotbalový rozhodčí Přemysl Kulíšek, který se v polovině května stal terčem nadávek rodičů při utkání starších žáků. Zmínil, že děti se mají učit respektu už odmala. Trenér mládeže FK Šumperk Petr Strnad, který byl fotbalovou asociací oceněn jako nejlepší trenér mládeže, podotkl, že podobný exces viděl v této kategorii „snad poprvé“. „Rodiče dokážou hodně v dnešní době. A je to podle mě velká chyba, velká ostuda fotbalu,“ dodal s tím, že na děti to má neblahý vliv.
25. 5. 2023|

Báňský úřad zamítl námitky proti těžbě štěrkopísku na Hodonínsku. Obce se budou bránit u soudu

Český báňský úřad zamítl námitky obcí a Jihomoravského kraje proti stanovení dobývacího prostoru pro těžbu štěrkopísku u Moravského Písku na Hodonínsku. Firma České štěrkopísky teď může podat žádost o těžbu. Úřad o ní bude rozhodovat v novém řízení. Proti těžbě bojují obce i kraj kvůli obavám ze znečištění blízkého zdroje pitné vody pro sto tisíc obyvatel na Hodonínsku. Bránit se teď chtějí u soudu.
20. 5. 2020|

Na jihu Moravy vznikají další cesty pro cyklisty. Obce do nich investují desítky milionů

O desítky kilometrů se letos rozšíří síť cyklostezek a cyklotras na jihu Moravy. Už teď má skoro šest tisíc kilometrů. Novou stezku otevřeli v Ratíškovicích na Hodonínsku, cesty pro cyklisty prodlužují v Hustopečích. V Brně mají v plánu novou cyklostezku okolo Brněnské přehrady. Cyklotrasu po rozhlednách česko-slovenského pohraničí plánují ve Valašských Kloboukách.
25. 6. 2019|