TÉMA

Bohdalec

Pražské zastupitelstvo dalo zelenou směně nemovitostí se státem za 1,7 miliardy korun

Zastupitelé Prahy ve čtvrtek schválili směnu nemovitostí mezi hlavním městem a státem v hodnotě asi 1,7 miliardy korun. Město od státu získá výměnou za většinu areálu Nemocnice na Bulovce mimo jiné kasárny v Karlíně nebo budovu v Hybernské ulici. Směnu nemovitostí v polovině dubna schválili pražští radní. Rozdíl v hodnotě směňovaných majetků byl vyčíslen asi na 10,6 milionu korun, což doplatí hlavní město.
27. 4. 2023Aktualizováno27. 4. 2023, 18:11|

Praha se státem smění nemovitosti za 1,7 miliardy. Město získá kasárna v Karlíně nebo dům v Hybernské

Pražský magistrát smění se státem pozemky a nemovitosti v hodnotě asi 1,7 miliardy korun. Město od státu získá výměnou za většinu areálu Nemocnice na Bulovce mimo jiné kasárna v Karlíně a budovu v Hybernské ulici. Informoval o tom radní Adam Zábranský (Piráti). Smlouvu se státem v pondělí schválili pražští radní. Projednat a schválit ji musí ještě městští zastupitelé. Rozdíl v hodnotě směňovaných majetků byl vyčíslen asi na 10,6 milionu – to doplatí hlavní město tak, aby každá ze stran do směny vložila majetek ve výši 1,7 miliardy. Nově nabytý majetek chce město využít v případě karlínských kasáren částečně k vybudování bydlení a pozemky ke stavbě školky.
17. 4. 2023Aktualizováno17. 4. 2023, 18:13|

Dodávky tepla byly po noční havárii teplovodu obnoveny v celé Praze

Výpadek dodávek tepla, který v Praze postihl až dvacet tisíc domácností, byl odstraněn. Jako poslední byli po šesté hodině večer připojeni odběratelé ve Vršovicích. Příčinou bylo prasklé potrubí.
24. 11. 2022Aktualizováno24. 11. 2022, 18:50|

Praha připraví majetkové směny se státem za více než dvě miliardy korun

Pražští zastupitelé odsouhlasili, aby město připravilo dvě velké směny majetku se státem v celkové hodnotě 2,2 miliardy korun. O obou transakcích budou zastupitelé ještě hlasovat zvlášť v následujících měsících. V první směně získá město výměnou za většinu areálu Fakultní nemocnice Bulovka mimo jiné kasárna v Karlíně, areál na Bohdalci nebo budovu v Hybernské. Při druhé směně magistrát vymění své parcely v Nemocnici Na Homolce a Faustův dům na Karlově náměstí za zámek Veleslavín a další pozemky.
25. 3. 2022|

Praha 10 se chystá ve dvou etapách zavést parkovací zóny

Praha 10 chce zavést zóny placeného parkování na celém svém území. Rozhodlo o tom zastupitelstvo městské části. Odsouhlasit změnu ještě bude muset pražský magistrát. České televizi to řekl mluvčí Prahy 10 David Polák. Jako první by se zóny měly objevit v polovině příštího roku ve Vršovicích, Strašnicích a Malešicích.
24. 6. 2019|