TÉMA

Krajská nemocnice Tomáše Bati

Zlínská opozice kritizuje smlouvu o projektu stavby nemocnice. Holiš garantuje pojistky

Někteří opoziční zastupitelé Zlínského kraje v čele s bývalým hejtmanem Jiřím Čunkem (KDU-ČSL) nesouhlasí s parametry smlouvy o zhotovení projektové dokumentace na centrální objekt v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně. Částka za realizaci je podle nich vysoká a smlouva nestandardní. Současný hejtman Radim Holiš (ANO) ale výtky odmítá. Smlouva s projektantem má být podle něj sepsána v řádech několika dnů.
14. 4. 2022|

Za smrt pacientky ve zlínské nemocnici může personál, konkrétního viníka ale policisté nenašli

Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně pochybila při endoskopickém výkonu, po kterém jedna pacientka zemřela a jedna byla těžce zraněna. Podle policie selhal zdravotnický personál, když zaměnil sterilní látku za desinfekci. Konkrétního viníka se ale nepodařilo najít a kriminalisté tak případ odložili. Informovala o tom mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. Nemocnice je v současnosti vyšetřována také kvůli nákaze pacientů a personálu salmonelózou – celkem onemocnělo 68 lidí.
16. 1. 2020|

Policisté odložili případ úmrtí pacientky. Nezjistili, kdo ve Zlíně zaměnil vodu v přístroji za dezinfekci

Kriminalisté odložili případ úmrtí pacientky a těžkého ublížení na zdraví druhé pacientky, k nimž došlo ve zlínské krajské nemocnici. Obě ženy podstoupily gastroendoskopické vyšetření, při kterém zdravotnický personál zaměnil demineralizovanou vodu za dezinfekční přípravek na oplach přístrojů. Policie nezjistila potřebné důkazy k zahájení trestního stíhání.
19. 12. 2019Aktualizováno19. 12. 2019, 17:37|

Zlínská nemocnice dostala pokutu kvůli nákaze salmonelózou

Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně dostala pokutu 310 tisíc za nákazu salmonelózou. Tři sta tisíc je sankce od hygieniků, zbytek od veterinární správy. V březnu se v nemocnici nakazilo 68 lidí. Krajská hygiena uzavřela věc s tím, že důvodem nákazy byl chybný postup při tepelném zpracování kuřecího masa v kuchyni. Nemocnice se proti závěrům šetření ani výši pokuty nebude odvolávat, nároky pacientů uhradí z pojištění.
24. 6. 2019Aktualizováno24. 6. 2019, 16:16|