TÉMA

Jonas Chernick

Tip z iVysílání: Alter ego Philipa Rotha prožívá Pražské orgie

Americký spisovatel Philip Roth navštívil opakovaně Československo a do normalizačních časů zasadil také román Pražské orgie. Na filmové plátno jej loni převedla režisérka a spisovatelka Irena Pavlásková, minulý týden měla adaptace Rothovy knihy i televizní premiéru. Příběh amerického spisovatele, kterého v nesvobodné Praze čeká největší dobrodružství jeho života, si lze navíc do 29. listopadu přehrát v iVysílání.
18. 11. 2020|

Režisérka Pavlásková o filmu podle Rotha: Pražské orgie jsou podobenstvím o mravním chaosu

V českých kinech začínají Pražské orgie. Film podle stejnojmenné knihy Philipa Rotha čeká ve středu slavnostní premiéra, o den později se dostane do tuzemských biografů. Příběh diváky zavede do normalizačního Československa, kam přijíždí americký spisovatel, aby získal rukopis zakázané knihy. Při své pražské misi pronikne na dekadentní večírky, na nichž každý hledá únik ke krátké svobodě po svém. V rozhovoru pro Studio 6 pozvali na novinku režisérka a scenáristka Irena Pavlásková a představitel hlavní role, kanadský herec Jonas Chernick.
8. 10. 2019|

Jak vypadají Pražské orgie podle Pavláskové? Napovídá první teaser

Režisérka a scenáristka Irena Pavlásková dokončuje Pražské orgie – film, který napsala a natočila podle stejnojmenné předlohy Philipa Rotha. Americký spisovatel vycházel ze svých návštěv normalizačního Československa a setkání s undergroundem i totalitním režimem. Do tuzemských kin by měly Pražské orgie vstoupit 10. října, s předstihem na ně zve první teaser.
24. 6. 2019|