TÉMA

Radotín

Víkendová výluka zkomplikuje cesty vlakem z Prahy na západ. Od pondělí naváže modernizace koridoru
Rozsáhlá výluka značně zkomplikuje víkendové cestování z Prahy do západních Čech. Žádný vlak směrem na Beroun, Plzeň ani Mnichov nepojede z pražského hlavního nádraží ani ze Smíchova. Rychlíky a osobní vlaky budou začínat v Radotíně, expresy až v Berouně. Od pondělí naváže o trochu mírnější, ale mnohem delší výluka naplánovaná až do prosince. Většina osobních vlaků z Prahy bude končit v Karlštejně, dále do Berouna dovezou cestující hlavně rychlíky. Dálkovým spojům mezi Prahou a Plzní se zároveň prodlouží jízdní doba, část rychlíků bude místo hlavního nádraží začínat a končit na Smíchově.
26. 1. 2024|ČTK
Přestavba trati ze Smíchova do Černošic za miliardy je hotová, zrychlí spoje
Téměř čtyřletá přestavba železniční trati z pražského Smíchova do Černošic je hotová. Rekonstrukce za více než 4,2 miliardy korun zahrnovala modernizaci kolejí, nástupišť a trakčního vedení. Výsledkem je podle Správy železnic (SŽ) zvýšení kapacity dráhy a zvýšení traťové rychlosti. Novinářům to ve středu při slavnostním ukončení přestavby řekl generální ředitel SŽ Jiří Svoboda.
28. 6. 2023|
Porucha trakčního vedení komplikovala dopoledne provoz vlaků mezi Prahou a Berounem
Porucha trakčního vedení v úseku mezi stanicemi Dobřichovice a Praha-Radotín komplikovala dopoledne provoz vlaků mezi Prahou a Berounem. Vlaky jezdily od noci zhruba po jedné traťové koleji. Některé osobní vlaky linky S7 mezi pražským hlavním nádražím a Řevnicemi, případně Radotínem a Berounem, České dráhy zrušily, dálkové spoje nabíraly zpoždění. Po půl jedenácté Správa železnic opravné práce dokončila.
2. 6. 2023Aktualizováno2. 6. 2023, 11:34|
Bývalý fotbalový rozhodčí Grímm se u soudu přiznal k přijetí úplatků
Bývalý rozhodčí Tomáš Grímm, který spolu s někdejším místopředsedou Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romanem Berbrem a dalšími lidmi čelí obžalobě za korupci, se u soudu v Plzni přiznal k přijetí úplatků za ovlivnění několika zápasů v letech 2019 a 2020.
18. 5. 2023|
Ledy rychle tají. Na Berounsku se na řece propadl bruslař, povodí vydávají výstrahy
Zamrzlé vodní hladiny rychle roztávají. Hasiči tento týden zasahovali v Radotíně, kde se na řece Berounce propadl bruslař. Povodí po celé republice proto vydávají výstrahy, aby lidé na zamrzlé plochy dál nevstupovali. Obleva, která přišla začátkem týdne, rychle zeslabuje před pár dny ještě vyhovující tloušťku ledu.
23. 12. 2022|Kateřina Hartmanová
Bouřka v Praze narušila provoz vlaků i tramvají. Ve většině krajů platí výstraha meteorologů
Odpolední bouřka provázená silným deštěm zkomplikovala v Praze provoz vlaků a tramvají. Na dvě hodiny byl přerušen provoz na železnici mezi pražským Smíchovem a Radotínem, bouřky ale zastavovaly dopravu a přidělaly práci hasičům i jinde. Nízké nebezpečí bouřek podle Českého hydrometeorologického ústavu hrozí v sobotu odpoledne na celém území republiky kromě Moravskoslezského kraje a severu Olomouckého kraje.
14. 8. 2020Aktualizováno14. 8. 2020, 21:03|
30 let zpět: Politické špehování
Kamery ČST byly při demontáži odposlouchávacího zařízení v bytě v pražském Radotíně.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
17. 4. 2020|
Mezi Smíchovem a Radotínem vznikne čtyřkolejná trať, nádraží čeká rekonstrukce
Na pražském železničním úseku mezi Smíchovem a Radotínem vznikne čtyřkolejná trať. Rozšíření stávajícího dvoukolejného úseku o délce devět kilometrů bude stát 3,6 miliardy korun. Po modernizaci se na trati zvýší rychlost a zkrátí čas průjezdu. Informovala o tom Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), která ve středu také stavbu slavnostně zahájila. Hotovo by mělo být v červenci 2022.
13. 11. 2019|mkk
Vytížená trať Praha–Beroun stála kvůli poruše troleje, na náhradní autobusy čekali cestující často marně
U nádraží v pražském Radotíně se v pondělí brzy ráno poškodilo trakční vedení. Vlaky na jedné z nejvytíženějších tratí mezi Prahou a Berounem se proto v ranní špičce zhruba na dvě hodiny zastavily. Opravy skončily až odpoledne.
24. 6. 2019Aktualizováno24. 6. 2019, 13:23|