TÉMA

Nora Fridrichová

Přišel jsem s Petrem Dvořákem a odcházím s ním, říká končící ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal

Ruská agrese vůči Ukrajině je podle končícího ředitele zpravodajství a sportu ČT Zdeňka Šámala situace, kdy bylo správné, aby Česká televize zaujala postoj. V Interview ČT24 Šámal také řekl, že si nevzpomíná na žádný okamžik, kdy by měl pocit, že něco takříkajíc zvoral, i když připustil, že s odstupem lze některé momenty hodnotit kriticky. Rozhovor se Zdeňkem Šámalem vedla Tereza Kručinská.
19. 9. 2023|

Senát ocenil medailemi šéfa BIS Koudelku, architektku Jiřičnou nebo skladatele a textaře Suchého

Senát v úterý při příležitosti Dne české státnosti rozdal stříbrné medaile významným českým osobnostem. Ocenění si převzali například pověřený ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka, architektka Eva Jiřičná nebo dramatik, skladatel, textař a režisér Jiří Suchý. Stříbrné medaile, které Senát uděloval už podesáté, jim předal předseda horní komory Miloš Vystrčil (ODS).
28. 9. 2021Aktualizováno28. 9. 2021, 20:37|

Pět Adventních koncertů České televize pomůže handicapovaným i neúplným rodinám

Adventní koncerty České televize za třicet let podpořily na sto dvacet neziskových organizací a rozdělily přes dvě stě sedmnáct milionů korun. Letošní, jubilejní ročník dobročinné sbírky doplní mimořádný, pátý koncert na podporu neúplných rodin. Přímý přenos z pražských sakrálních prostor vysílá ČT vždy o adventních nedělích od 17:30, bonusový koncert zazní poslední sobotu před Štědrým dnem.
29. 11. 2020Aktualizováno29. 11. 2020, 18:31|

BBC zpřísňuje pravidla pro sociální sítě svých reportérů. I tam mají být nestranní a objektivní

Dnes to není nic neobvyklého. Novinář skrz své médium promlouvá k veřejnosti, komunikuje ale i vlastním jménem na Twitteru nebo Facebooku. Žurnalisté mají běžně účty na sociálních sítích, běžně komentují aktuální dění nebo přibližují povahu či zákulisí své práce. A nesledují je jen přátelé a známí, ale i čtenáři, posluchači, diváci. Pro někoho to můžou být dva oddělené světy, jiní ale jméno novináře automaticky spojují s médiem, ve kterém působí. Britská veřejnoprávní BBC teď pro vyjadřování svých novinářů na internetu zpřísňuje pravidla. Je to omezení svobody slova? A měla by se tím inspirovat i česká média? Zjišťoval Newsroom ČT24.
19. 9. 2020|

Televizní tanečnicí roku je herečka Veronika Khek Kubařová. Zvítězila v desáté řadě soutěže StarDance

Vítězným párem desáté řady soutěže StarDance se stali herečka Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička. V sobotním finále za sebou nechali herce Matouše Rumla s Natálií Otáhalovou.
14. 12. 2019Aktualizováno15. 12. 2019, 16:35|

Jubilejní desátá StarDance uctí památku Karla Gotta. Začíná už v sobotu večer

Jubilejní desátá řada populární taneční soutěže StarDance začne poctou legendě a králi české popmusic Karlu Gottovi, který zemřel 1. října. Přímým přenosem tradičně provázejí Tereza Kostková a Marek Eben. Úvodní večer sledujte už tuto sobotu 12. října od 20:00 na ČT1.
12. 10. 2019|

Deset párů už si brousí parkety. Jubilejní StarDance bude tančit na Gotta i revoluci

Profesionální tanečníky a osobnosti ze showbyznysu už podesáté svede na parket taneční soutěž StarDance. Ani v jubilejní řadě podle tvůrců nebude chybět jak noblesa a elegance, tak novinky v podobě tematických večerů. ČT v úterý zveřejnila další podrobnosti o chystané show. Soutěžící se divákům poprvé představí v sobotu 12. října.
10. 9. 2019|

Koukalová, Kovy, Graves či Hanuš. Seznamte se s hvězdami, které tančí v desáté StarDance

Na podzim chystá Česká televize už podesáté oblíbenou taneční soutěž StarDance. O titul „král a královna parketu“ se bude opět ucházet deset známých osobností, povedou je nově tanečníci, které diváci neznají z předchozích ročníků. Obměnou prošla i porota, v roli jednoho z porotců se představí loňský soutěžící Richard Genzer.
10. 6. 2019Aktualizováno24. 7. 2019, 11:36|