TÉMA

Marek Dostál

Soud znovu potrestal přerovského politika Dostála za sexuální nátlak, dostal nepravomocně podmínku

Přerovský okresní soud opět potrestal politika Marka Dostála za sexuální nátlak na jeho tehdejší zaměstnankyni podmínkou ve výši jednoho roku se zkušebním odkladem na dva roky. Poškozené musí navíc uhradit nemajetkovou újmu padesát tisíc korun. Soud v kauze, kterou se zabývá od roku 2019, vynesl stejný rozsudek už potřetí. Není pravomocný, obžalovaný se i tentokrát odvolal, vinu popírá.
1. 9. 2022|

Jak to bylo s mankem? Soud má rozhodnout, jestli se přerovský zastupitel dopustil sexuálního nátlaku

Kauza údajného sexuálního nátlaku přerovského politika Marka Dostála je zpět u okresního soudu. Případ mu vrátil v neveřejném projednání krajský soud, nevypořádal se totiž se všemi okolnostmi. Okresní soud Dostála již dvakrát prohlásil za vinného a uložil mu podmíněný trest, do případu však loni zasáhl na základě dovolání obžalovaného Nejvyšší soud a kauzu vrátil na počátek. Podle obžaloby bývalý radní Dostál zneužil svého postavení zaměstnavatele a ženu, která v jeho firmě pracovala jako servírka, dvakrát přiměl k orálnímu styku. Dostál vinu po celou dobu procesu odmítá.
8. 6. 2021|

Soud potvrdil dvouletou podmínku bývalému přerovskému radnímu Dostálovi za sexuální nátlak

Přerovský soud ve čtvrtek znovu potrestal přerovského politika a bývalého radního města Marka Dostála za sexuální nátlak. Uložil mu roční trest se zkušebním odkladem na dva roky, poškozené ženě musí zaplatit padesát tisíc korun. Podle rozsudku zneužil svého postavení zaměstnavatele a ženu, která v jeho firmě pracovala jako servírka, dvakrát přiměl k orálnímu styku. Stejný trest Dostálovi uložil soudce Jan Rektor už loni, kauzu mu však vrátil Nejvyšší soud, který požadoval doplnění dokazování o výslech poškozené v hlavním líčení.
26. 11. 2020Aktualizováno26. 11. 2020, 13:01|

Přerovský člen ODS Marek Dostál opouští stranu. Odsouzení za sexuální nátlak vadí jeho kolegům

Přerovský politik z ODS Marek Dostál, kterého v pondělí krajský soud pravomocně odsoudil za sexuální nátlak, ukončil členství ve straně. Vyhověl tak výzvě místního sdružení Občanské demokratické strany, nechal si ale mandát zastupitele s tím, že ho získal od voličů. Soud mu vyměřil roční podmínku s odkladem na dva roky a pokutu padesát tisíc korun. Dostál se ale rozhodl podat dovolání k Nejvyššímu soudu.
20. 11. 2019|

Přerovský radní Dostál požadoval po své zaměstnankyni sex. Soud mu potvrdil podmínku

Krajský soud v Olomouci potvrdil trest jeden rok vězení s odkladem na dva roky pro přerovského politika Marka Dostála (ODS) za sexuální nátlak. Potvrdil tak verdikt Okresního soudu v Přerově. Své zaměstnankyni, po které požadoval sex, má zaplatit odškodné padesát tisíc korun. Podle soudu zneužil svého postavení zaměstnavatele, rozsudek je pravomocný.
18. 11. 2019|

Bývalý radní Přerova byl uznán vinným ze sexuálního nátlaku. Dostal podmínku a zaplatí 50 tisíc

Okresní soud v Přerově uznal politika Marka Dostála (ODS) vinným ze sexuálního nátlaku a uložil mu roční trest se zkušebním odkladem na dva roky. Kromě toho musí poškozené zaplatit padesát tisíc. Podle rozsudku zneužil svou funkci a ženu, která v jeho firmě pracovala jako servírka, ve dvou případech přiměl k orálnímu styku. Původně mu hrozily čtyři roky vězení.
21. 6. 2019Aktualizováno21. 6. 2019, 14:59|