TÉMA

Zanzibar

Česko zakazuje cesty na Zanzibar. Turistický ráj, kde covid „neexistoval“, vyvolal nebývalý zájem

Vláda od pátku zakazuje všem občanům Česka i cizincům, kteří tu bydlí, cestovat do několika zemí. Zdůvodňuje to extrémním rizikem nákazy novými variantami koronaviru. Na seznamu je kromě Brazílie či Jihoafrické republiky například i Tanzánie, jejíž součástí je populární ostrov Zanzibar.
25. 2. 2021|

Češi mění lyže za plavky. Kvůli epidemickým opatřením častěji plánují jarní prázdniny u moře

Do startu jarních prázdnin zbývá necelý týden. Možnosti lyžování budou letos výrazně omezené, areály v Česku totiž zůstávají oficiálně zavřené a o podmínkách jejich fungování zatím vláda debatuje. Podobné to bude zřejmě s lyžováním za hranicemi. I proto roste zájem o dovolené u moře.
27. 1. 2021|

Blíží se jarní prázdniny. Češi i v uzávěře hledají, kam se vypravit s dětmi

Od počátku února do poloviny března proběhnou v šesti týdenních turnusech jarní prázniny. Mnozí Češi proto hledají dosud neobjevená místa „bez lidí“ pro zimní dovolenou v tuzemsku. Cestovní kanceláře pak hlásí rostoucí zájem o cesty za teplem, například na Zanzibar či Maledivy. Tématu jarních prázdnin se věnovala Devadesátka ČT24.
20. 1. 2021|

Recenze: V nitru Vladimira 518, Tomáše Součka i Zanzibaru

Název ostrovní země Zanzibar většina lidí zná, tím ale znalosti často končí. Do značné hloubky toto východoafrické území nyní přibližuje výpravná kniha Mambo? Poa! rappera a výtvarníka Vladimira 518 a fotografa Tomáše Součka.
20. 6. 2019|