TÉMA

Kiss

Hudební byznys obhlíží svou budoucnost. ABBA už má abbatary a digitální dvojníci nahradí i Kiss

Kapela Kiss po půlstoletí došla na konec cesty, jak hlásal název rozlučkového turné The End of the Road. Poslední vystoupení odehrála v sobotu v newyorské Madison Square Garden – a rovnou představila své pokračovatele: digitální avatary, díky nimž prý může existovat na věky. Čtveřice rockerů, proslulá stylizovaným líčením a posedlostí scénickými efekty, je první americkou kapelou, která kompletně přechází do virtuálního prostoru. V „angažování“ digitálních náhradníků ale průkopníky nejsou, že může jít o komerčně úspěšné těžení fanouškovského sentimentu, potvrdila už zkušenost někdejších popových miláčků ABBA. Virtuální comeback, dokonce posmrtně, za sebou má i Michael Jackson nebo rapper Tupac Shakur.
5. 12. 2023|

V roce 2023 českým fanouškům zahrají Ozzy Osbourne či George Ezra. Kiss údajně naposled

Koncertní plány zvláště velkých hvězd jsou známy dlouho dopředu. Tajemstvím tedy nejsou některá jména, která se chystají zahrát naživo českým fanouškům v roce 2023. Většina už opakovaně. Koncert v Česku odehraje třeba Ozzy Osbourne, tentokrát spolu s kapelou Judas Priest, Avril Lavigne, George Ezra, blink-182 nebo hardrockeři Kiss.
2. 1. 2023|

Rockový huban na rozloučenou. Kiss v Praze zahráli zase naposled

Americká rocková kapela Kiss se na svém údajně posledním turné zastavila i v Česku. Ve středu na koncertě v pražském Edenu zahrála výběr ze svých nejslavnějších hitů napříč pětačtyřicetiletou kariérou.
20. 6. 2019|