TÉMA

Bernard Arnault

Nejbohatší v Česku je podle Forbesu Kellnerová, na světě Arnault

Nejbohatší v Česku je nadále dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou s majetkem v hodnotě 16,5 miliardy dolarů (355,9 miliardy korun), vyplývá z žebřířku časopisu Forbes. Do světového žebříčku dolarových miliardářů se poprvé dostalo jedenáct Čechů. Nejbohatším člověkem na světě je letos šéf podniku zaměřeného na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault.
4. 4. 2023|

Musk je podle Bloombergu opět nejbohatším mužem světa

Šéf americké automobilky Tesla Elon Musk se podle žebříčku miliardářů agentury Bloomberg znovu stal nejbohatším člověkem na světě. Pomohl mu k tomu letošní růst akcií Tesly. V prosinci Muska v čele žebříčku vystřídal francouzský podnikatel Bernard Arnault, spoluvlastník skupiny LVMH, která se věnuje prodeji luxusního zboží. Arnault je nyní podle tohoto žebříčku na druhém místě, v jiném žebříčku je stále první.
28. 2. 2023|

Musk jako první na světě zchudl o dvě stě miliard dolarů

Americký podnikatel Elon Musk se stal prvním člověkem na světě, kterému klesla hodnota majetku o dvě stě miliard dolarů (zhruba 4,5 bilionu korun), informovala agentura Bloomberg. Důvodem je propad akcií výrobce elektromobilů Tesla. Hodnota Muskova jmění tento týden podle jejího indexu miliardářů sestoupila na 137 miliard dolarů, zatímco začátkem loňského listopadu se vyšplhala až na 340 miliard dolarů.
31. 12. 2022|

Musk přišel o prvenství v žebříčku nejbohatších. Poprvé je v čele Evropan

Majitel internetové společnosti Twitter Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě. Z první příčky jej sesadil francouzský podnikatel Bernard Arnault, spoluvlastník módního domu LVMH. Poprvé tak v čele žebříčku nejbohatších lidí stanul Evropan, uvedla agentura Bloomberg.
14. 12. 2022|

Nejbohatší na světě je potřetí za sebou Bezos. České prvenství zůstává Kellnerovi, uvedl časopis Forbes

Nejbohatším člověkem světa je už třetím rokem za sebou šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos. Hodnota jeho majetku činí zhruba 113 miliard dolarů (2,8 bilionu korun). Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku časopisu Forbes. Nejbohatším Čechem je Petr Kellner s majetkem za 14,9 miliardy dolarů (373 miliard korun).
7. 4. 2020|

Arnault se zařadil vedle Gatese a Bezose. Je prvním Evropanem s majetkem přes 100 miliard dolarů

Mezi nejbohatší lidi světa s majetkem přes 100 miliard dolarů (2,3 bilionu korun) se dostal první Evropan. Je jím Francouz Bernard Arnault, jenž stojí v čele konglomerátu LVMH, který se specializuje na prodej luxusního zboží. Sedmdesátiletý Arnault je teprve třetím člověkem, který stomiliardovou hranici překonal. Dalšími jsou zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos a spoluzakladatel společnosti Microsoft Bill Gates, uvedla agentura Bloomberg.
19. 6. 2019|