TÉMA

Olej

Za vylití oleje na koleje uložil teplický soud strojvedoucímu podmínku

Okresní soud v Teplicích potrestal strojvedoucího Českých drah Martina Schütze podmínkou za to, že pokapal olejem koleje na horské trati. Muž činu, který udělal kvůli změně dopravce, litoval, prohlásil vinu. Trest je pravomocný. Informovaly o tom servery iDNES a CNN Prima News.
15. 8. 2023|

V Novém Městě na Moravě nahradí plyn olejem, změna má pomoci udržet ceny

Teplárna v Novém Městě na Moravě nahradí drahý zemní plyn levnějším olejem dováženým z Německa. Tato změna by měla pomoci udržet cenu tepla v nadcházející zimě zhruba na nynější úrovni. Používání alternativního paliva bude ale technicky náročnější než dosavadní provoz.
20. 11. 2022|

Indonésie přestane vyvážet palmový olej. Je největším světovým producentem

Indonésie zakáže vývoz palmového oleje, který je nejrozšířenější na světě. Indonésie je největším světovým producentem tohoto oleje používaného v řadě potravinářských ale i kosmetických výrobků a rozhodnutí země by mohlo dále podpořit celosvětový růst cen potravin, píše agentura Reuters. Opatření má vstoupit v platnost 28. dubna.
23. 4. 2022|

V Bejrútu vzplanul přístavní sklad pneumatik. Hasil i armádní vrtulník

V bejrútském přístavu vypukl mohutný požár. Podle libanonské agentury NNA hořelo ve skladu pneumatik a potravinového oleje v přístavní bezcelní zóně. Hasičům na místě pomáhaly armádní vrtulníky, které plameny kropily vodou ze vzduchu. Většina požáru je již podle místních činitelů pod kontrolou. Z místa stále stoupá kouř, je však mnohem řidší. Prezident Michel Aún podle agentury Reuters prohlásil, že požár mohla způsobit sabotáž, technická chyba nebo nedbalost.
10. 9. 2020Aktualizováno10. 9. 2020, 20:18|

Kam s použitým olejem? Praha 6 zavedla speciální kontejnery na tuk

Lidé na Praze 6 nově mohou třídit jedlé oleje a tuky do speciálních kontejnerů. České televizi to potvrdil mluvčí Prahy 6 Ondřej Šrámek. Od Nového roku bude třídění olejů a tuků povinné, šestá městská část je nicméně teprve druhou městskou částí v hlavním městě, která se rozhodla využívat právě speciální kontejnery. Už delší dobu třídí tímto způsobem oleje na Praze 2.
19. 6. 2019|