TÉMA

Bdělé kóma

Zdravotní sestra z kauzy chlapce v kómatu dostala odškodné za nezákonné stíhání

Zdravotní sestra Alena Chovancová získala 80 tisíc korun za nezákonné stíhání v případu chlapce, který po operaci mandlí v pardubické nemocnici zůstal v bdělém kómatu. Odškodnění jí přiznalo ministerstvo spravedlnosti. Žena, kterou soud pravomocně zprostil obžaloby, požadovala přes 1,1 milionu. Na ministerstvo zároveň podala žalobu, kterou bude projednávat pardubický okresní soud. V kauze padly dvě podmínky pro lékařku a zdravotní sestru.
1. 8. 2023|

Rodina chlapce, který po operaci v pardubické nemocnici upadl do bdělého kómatu, má nárok na odškodnění

Rodina chlapce, který po operaci mandlí upadl do bdělého kómatu, má právo na odškodné od pardubické nemocnice. Rozhodl o tom Okresní soud v Pardubicích, který ponechal prostor pro mimosoudní dohodu rodiny s nemocnicí. Soud už v dubnu potrestal lékařku a zdravotní sestru podmínkami. Nemocnice bude dál jednat o výši narovnání, řekla mluvčí Nemocnic Pardubického kraje Kateřina Semrádová.
9. 5. 2022Aktualizováno9. 5. 2022, 11:37|

Zdravotníci pardubické nemocnice postupovali při pooperačních komplikacích chlapce špatně, shodli se znalci

U Okresního soudu v Pardubicích vypovídal poslední znalec v případu se třemi zdravotníky obžalovanými z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a z neposkytnutí pomoci. Podle obžaloby v roce 2017 v Pardubické nemocnici nesprávně postupovali při pooperačních komplikacích u chlapce, který pak zůstal v bdělém kómatu. Také poslední znalec označil postup zdravotníků za chybný. Líčení odročil soud na 19. dubna, kdy by měly zaznít závěrečné řeči a zřejmě bude i vynesen rozsudek.
22. 3. 2022|

Nemocnice nabídla rodičům chlapce v kómatu šestimilionovou zálohu z odškodnění

Pardubická nemocnice nabízí rodině chlapce, který skončil po operaci mandlí v bdělém kómatu, šestimilionovou zálohu z požadovaného odškodnění a neomezené náklady na péči. Rodina se s nemocnicí soudí a jako odškodnění požaduje 22 milionů. V pondělí u soudu vymohla, že jí musí nemocnice vydat zdravotnickou dokumentaci jejich syna.
18. 6. 2019|