TÉMA

Petra Janáková

Těhotenství už vězenkyním trest automaticky nepřeruší. Ve Světlé nad Sázavou vzniklo speciální oddělení

Ve věznici Světlá nad Sázavou na Havlíčkobrodsku v úterý otevřeli oddíl pro odsouzené těhotné a matky s dětmi do jednoho roku. Bude až pro čtyři ženy, zatím je prázdný. Vznikl kvůli změně legislativy u žen odsouzených do věznice s ostrahou či s ostrahou s vysokým stupněm zabezpečení. Dřív znamenalo těhotenství a rané mateřství automatické přerušení či odložení trestu, teď o něm musí rozhodovat soud.
1. 6. 2021|

Vražedkyně Janáková dostala za falešné obvinění dozorce ze znásilnění osmiměsíční trest

Vražedkyně Petra Janáková, nyní Nová, odsouzená na třicet let do vězení za vraždu sběratele, dostala u Okresního soudu v Opavě osmiměsíční nepodmíněný trest za falešné obvinění dozorce. Nařkla ho ze znásilnění, když ve věznici otěhotněla. Vyšetřování ale ukázalo, že otcem dítěte byl jeden z vězňů.
6. 5. 2020|

Petra Nová odsouzená za vraždu sběratele známek půjde znovu před soud. Tentokrát kvůli křivému obvinění ze znásilnění

Petra Nová (dříve Janáková), odsouzená v minulosti za loupežnou vraždu, půjde znovu před soud. Žalobce ji viní z křivého obvinění vězeňských dozorců ze znásilnění. Nová si odpykává třicetiletý trest za vraždu numismatika. Loni v létě byla dočasně propuštěna na svobodu kvůli těhotenství, které spojovala s údajným znásilněním. Vyšetřování ale ukázalo, že otcem dítěte byl jeden z vězňů.
21. 1. 2020|

Vražedkyně propuštěná v létě kvůli těhotenství je zpět ve věznici. U soudců narazila

Petra Nová (dříve Janáková) odsouzená v minulosti za loupežnou vraždu se vrátila do věznice k výkonu trestu. Stěhuje se ale jen z vazební cely, kde byla kvůli podezření z křivého obvinění. Prohlásila totiž, že ji dříve ve výkonu trestu znásilnili dozorci, což nebyla pravda. Petru Novou v létě dočasně propustili na svobodu kvůli těhotenství, které dávala do souvislosti s údajným znásilněním.
27. 11. 2019|

Kvůli těhotentsví propuštěná vražedkyně Janáková je znovu ve vazbě

Okresní soud v Opavě uvalil vazbu na odsouzenou vražedkyni Petru Janákovou v souvislosti s čerstvým stíháním za trestný čin křivé obvinění. Dospěl k názoru, že by se mohla trestnímu stíhání vyhýbat. Janáková byla odsouzena k 30 letům vězení za zastřelení sběratele v roce 2017, letos v červnu byla ale propuštěna kvůli těhotenství. Už na svobodě si nechala změnit příjmení z Janáková na Nová.
24. 10. 2019|

Policie zatkla vražedkyni Janákovou a žádá pro ni vazbu

Policie v úterý zatkla vražedkyni Petru Janákovou, kterou letos v červnu kvůli těhotenství propustili z vězení. Policie ženu obvinila z trestného činu křivého obvinění a žádá pro ni vazbu. Janáková totiž tvrdila, že otěhotněla poté, co ji ve vězení znásilnil jeden z dozorců, testy DNA to ale vyloučily. Původně soud Janákovovou poslal na třicet let za mříže za zastřelení sběratele v roce 2017.
23. 10. 2019|

Vražedkyně Janáková se ocitla na svobodě. Ve věznici za nejasných okolností otěhotněla

Petra Janáková, která je odsouzená ke třiceti letům vězení za zastřelení člověka a pokus o vraždu dalších tří lidí, za mřížemi počala. Devětadvacetiletá vražedkyně se tak ocitla přibližně na patnáct měsíců na svobodě. Zákon totiž zajišťuje těhotným ženám přerušení výkonu trestu až do prvních narozenin dítěte. Podle Lidových novin opustila Janáková opavskou věznici minulý pátek.
18. 6. 2019Aktualizováno18. 6. 2019, 18:45|