TÉMA

Krvácení

Ve Francii se množí případy nebezpečné horečky dengue, přispívá k tomu změna klimatu

Krvácivá horečka dengue je nebezpečná nemoc, která se dosud vyskytovala téměř výhradně v tropických oblastech. Se stále teplejším počasím v Evropě s ní ale v závěru letošního léta musel bojovat i jih Francie, která už eviduje desítky případů. Úřady se snaží ohrožení snížit postřiky insekticidy, které hubí komáry tygrované, přenašeče této nemoci, píší francouzská média.
1. 10. 2022|

Pandemie ve světě: Irští experti chtějí přerušit očkování AstraZenecou, v Haagu rozehnali demonstraci proti opatřením

Irští zdravotníci doporučili, aby bylo v zemi přerušeno očkování proti covidu-19 vakcínou od firmy AstraZeneca. Důvodem jsou sobotní zprávy z Norska o několika závažných případech krevních sraženin u lidí, jimž byla nedávno vakcína podána. Souvislost mezi zdravotními problémy a tímto preparátem ale podle jeho výrobce prokázána nebyla. Nizozemská policie rozehnala v Haagu vodním dělem protest proti uzávěře.
14. 3. 2021Aktualizováno14. 3. 2021, 20:56|

Vytipovaní lidé dostávají poštou set k vyšetření rakoviny tlustého střeva

Ministerstvo zdravotnictví vytipovalo 10 tisíc pojištěnců, kteří poštou dostanou testovací sady na vyšetření rakoviny tlustého střeva a konečníku. Test si tak mohou udělat doma. Většinou jde o lidi, kteří nereagovali na pozvánky k preventivnímu vyšetření.
12. 1. 2020|
Infiltrace

Ke krvácení může po operaci mandlí dojít až ve 40 procentech případů, upozorňuje chirurg

Ke krvácení může po operaci mandlí dojít až ve dvou z pěti případů – a většinou se vyřeší spontánně. V Událostech, komentářích to prohlásil předseda České společnosti ORL a chirurgie hlavy a krku Viktor Chrobok. Komentoval tak medializovaný případ dětského pacienta z Pardubic, který po operaci skončil v bdělém kómatu.
18. 6. 2019|