TÉMA

Zdravotní dokumentace

Chcete-li rozporovat práci lékařů, myslete hlavně na dokumentaci, říkají experti

Soud se zdravotnicemi pardubické nemocnice, které podle nepravomocného rozsudku fatálně zanedbaly péči o chlapce po operaci mandlí, přitáhl veřejnou pozornost k možnostem, jak rozporovat podobu tuzemské zdravotnické péče. Pokud se pacient domnívá, že lékař pochybil, měl by si podle právníků vyžádat kompletní lékařskou dokumentaci a obrátit se na znalce. Právě jeho názor pomůže rozhodnout, zda ve sporu pokračovat.
20. 4. 2022|
Události komentáře

O zdraví prezidenta se má v omezené míře informovat, shodli se tři lékaři působící v politice

Ústřední vojenská nemocnice ve čtvrtek zveřejnila zprávu o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana. Podle ní se tam léčil pro poruchu výživy spočívající v úbytku a narušené funkci svalů, zejména nohou. Zatímco třeba v USA je běžné, že voliči znají podrobnosti o zdravotním stavu hlavy státu, jiným prezidentům se podařilo své zdravotní komplikace v úřadu utajit. Hosté Událostí, komentářů se shodovali, že je nutné vyvažovat veřejný zájem a právo na soukromí prezidenta.
25. 10. 2019|

Zeman ohlásil zveřejnění své zdravotní dokumentace. Nemocnice mluví jen o souhrnu

Miloš Zeman řekl, že ředitel Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Miroslav Zavoral ve čtvrtek zveřejní jeho kompletní zdravotní dokumentaci. Prý nemá jiný problém než bolavé nohy. Nemocnice ale zveřejnění celé dokumentace podle Deníku N popřela.
23. 10. 2019Aktualizováno23. 10. 2019, 13:15|

Rodičům chlapce z dokumentu Infiltrace musí nemocnice vydat jeho zdravotnickou dokumentaci

Pardubická nemocnice musí vydat část zdravotní dokumentace v případu chlapce krvácejícího po operaci mandlí. Rozhodl tak odvolací soud, na který se nemocnice obrátila. Chlapec má kvůli komplikacím po operaci poškozený mozek a je v bdělém kómatu. Dokumentaci z předoperačního vyšetření si přitom rodiče dosud nemohli prohlédnout.
17. 6. 2019Aktualizováno17. 6. 2019, 21:48|