TÉMA

Rolex

Rolexgate hýbe Peru. Rezidenci prezidentky otevřeli policisté beranidlem

Historicky první peruánská prezidentka Dina Boluarteová měla podle představ mnoha obyvatel jihoamerické země vyvést zemi z krize. Mandát vykonává teprve 16 měsíců, ale aktuálně čelí tlaku, aby podala demisi. Nedokázala totiž prozatím uspokojivě vysvětlit, kdy a jak získala kolekci velmi drahých hodinek.
3. 4. 2024|

Manažery J.O. Investment obžalovali, že obrali klienty o 2,4 miliardy, za něž koupili zlato či luxusní auta

Státní zástupce obžaloval čtyři lidi v kauze údajného rozsáhlého investičního podvodu spojeného s firmou J.O. Investment. ČT to zjistila z webu Vrchního státního zastupitelství v Praze. Stíhaní manažeři vylákali podle kriminalistů od téměř čtyř tisícovek klientů částku, která přesahuje 2,4 miliardy korun. Tři z nich viní státní zástupce z podvodu a z legalizace výnosů z trestné činnosti. Čtvrtého člověka, který do firmy nepatřil, obžaloval žalobce stejně jako další obviněné z praní špinavých peněz. Všem obviněným hrozí až desetileté vězení.
27. 10. 2021|

Italští Bonnie a Clyde. Policie po letech dopadla dvojici, která parazitovala na slávě Clooneyho

Thajská policie ve spolupráci s Itálií zatkla podvodníka vydávajícího se za amerického herce George Clooneyho. Společně s ním zadrželi i jeho manželku. Interpol po nich pátral sedm let. Díky tomu získali přezdívku italští Bonnie a Clyde. Dvojice Clooneyho jméno zneužila při propagaci nové módní značky a investory tak připravila o miliony korun.
18. 6. 2019|