TÉMA

Zajišťovací příkazy

Finanční úřad chce od firmy přes 60 milionů, třetinu nechal zajistit. Vše jsme dávno zaplatili, brání se společnost

Společnost WorkPress Aviation viní finanční správu, že ji přivedla na pokraj zániku. Úřad na plzeňského výrobce leteckých součástí vydal zajišťovací příkaz a žádá další desítky milionů korun v rámci řízení kvůli údajným fiktivním fakturám. Společnost to považuje za šikanu a obrátila se na soud. Poukázala, že argumenty správce daně odmítlo v trestním řízení i státní zastupitelství.
28. 7. 2020|

Reportéři ČT: Šéf finančního úřadu skončil poté, co jeho úřad doměřil daň firmě z holdingu Agrofert

Karel Trefný pracoval jako ředitel Finančního úřadu v Příbrami, jenže pak doměřil milionovou daň jedné z firem holdingu Agrofert. A o místo ředitele přišel. Reportáž Davida Macháčka pro Reportéry ČT mapuje také případy, kdy Finanční správa prostřednictvím zajišťovacích příkazů zasáhla proti fungujícím firmám. Jenže v řadě případů spory u soudu prohrála a státu hrozí, že bude vyplácet stovky milionů jako odškodné. Za tyto chyby zatím nebyl nikdo potrestán. V případě Karla Trefného naopak dokáže Finanční správa potrestat úředníka, který žádnou chybu neudělal.
24. 9. 2019|

Opavská FAU vyhrála čtyři z pěti soudů se státem

Stát prohrál čtyři z pěti sporů s opavskou firmou FAU, upozornil na to jako první server Neovlivní.cz. Pátou žalobu soud zamítl jen proto, že se společnost má domáhat svého požadavku přímo na celní správě. Jde o spory ohledně rozhodnutí finanční správy a celníků, které ve svém důsledku vedly k likvidaci společnosti.  Společnost FAU obchodovala s minerálními oleji, v důsledku kroků státních úřadů ovšem skončila v konkurzu.
17. 6. 2019Aktualizováno17. 6. 2019, 16:11|