TÉMA

Zdeněk Kučera

Nekula končí v čele resortu zemědělství, nahradit ho má Výborný

Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) končí v čele ministerstva zemědělství. Nominaci předsednictva KDU-ČSL na nového šéfa resortu přijal bývalý šéf lidovců Marek Výborný. Návrh ještě musí schválit širší vedení strany. Oznámil to předseda strany a ministr práce Marian Jurečka na mimořádné tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně. Nekula uvedl, že v posledních týdnech mu chyběla podpora ze strany vedení lidovců.
14. 6. 2023Aktualizováno14. 6. 2023, 22:40|

Pražští radní vyměnili dozorčí radu městských společností THMP a PVS

Pražští radní v pozici valné hromady městských společností Technologie hlavního města Prahy (THMP) a Pražské vodohospodářské společnosti (PVS) vyměnili část členů dozorčích rad firem. V případě THMP se to týká čtyř členů ze sedmi, do funkce zvolili stejný počet členů. V PVS jde o pět členů z devíti a do funkce nově zvolili tři členy. Vyplývá to z dokumentů, které v pondělí schválili radní. THMP se starají mimo jiné o veřejné osvětlení a PVS se stará o vodohospodářské sítě.
17. 4. 2023|

Ve věku 89 let zemřel teolog a dlouholetý děkan Husitské teologické fakulty Zdeněk Kučera

Zemřel významný český teolog, duchovní Církve československé husitské a dlouholetý děkan Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Zdeněk Kučera. Bylo mu 89 let. O jeho smrti informoval Jiří Vaníček z Ústřední rady Církve československé husitské.
15. 6. 2019Aktualizováno15. 6. 2019, 09:51|