TÉMA

Louis Vuitton

Fast fashion značky často kopírují, a tak rychle chrlí zboží, říká módní návrhář Jan Černý

Fast fashion neboli rychlá móda je roky kritizovaný fenomén. Značky chrlí desítky kolekcí ročně, nové modely dokážou na trh dodat v řádu dnů až týdnů. Má to ale svou skrytou cenu, která není patrná z etikety. K nadspotřebě oblečení pak vede podle českého módního návrháře Jana Černého především účinný marketing firem. Tématu negativních souvislostí módního průmyslu se věnuje nový díl publicistického pořadu Bilance, který má premiéru v novém čase ve čtvrtek 19. ledna ve 21:00 na ČT1.
17. 1. 2023|

Dior, Chanel či Cartier už v Rusku prodávat nechtějí. Airbnb tam zablokuje služby

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, znepřístupní své služby pro uživatele v Rusku a Bělorusku. Na Twitteru to uvedl šéf společnosti Brian Chesky. Francouzský prodejce luxusního zboží LVMH, pod kterého spadají značky Louis Vuitton, Givenchy nebo Dior, nechá od neděle uzavřít všech svých 124 obchodů v Rusku. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu zavřou své prodejny i značky Hermès a Chanel nebo společnost Richemont, která vlastní značku Cartier, uvedla agentura AFP.
5. 3. 2022|

Zemřel Kenzó Takada, první japonský návrhář, který se usídlil v Paříži

Na následky onemocnění covid-19 zemřel v nemocnici Neuilly-sur-Seine u Paříže japonský módní návrhář Kenzó Takada. Zakladateli značky Kenzo bylo 81 let. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na Takadova mluvčího.
4. 10. 2020|

Pražský hrad komerčně pronajal Vladislavský sál. Je to prodej hodnot a tradice, kritizuje památkářka

Pražský hrad poprvé komerčně pronajal Vladislavský sál. Od středečního rána má proslulé místo korunovace českých králů zabrané firma Louis Vuitton, která na sobotu do sálu pozvala 150 hostů na večeři a přehlídku luxusních šperků. Za pronájem zaplatí přes 15 milionů korun. Podle Pražského hradu je povolení zcela výjimečné.
19. 6. 2019|

Vladislavský sál se zahalí do luxusní komerce. Hrad ho pronajal Vuittonovi

Vladislavský sál Pražského hradu poprvé poslouží komerčním účelům. Prostor, ve kterém se předávají státní vyznamenání a kde skládají své sliby prezidenti, pronajala hradní správa módní značce Louis Vuitton. Informuje o tom server Aktuálně.cz. Symbol módního luxusu zde uspořádá galavečeři pro své klienty a zahájí výstavu nové kolekce šperků.
14. 6. 2019|