TÉMA

Hlubočepy

Barrandovský most je třeba opravit, připravovali jsme se, říká Scheinherr. Se starosty jste nekomunikovali, oponuje Vodrážka

Dopravní armageddon. Tak média i mnozí politici hovoří o plánované opravě pražského Barrandovského mostu a s ní souvisejících uzavírkách. Nejvytíženější most v Česku ohrozí plynulost dopravy i mnoho kilometrů do hloubky Středočeského kraje. Pražský radní pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě) sdělil, že hlavní město se na rekonstrukci připravovalo, aby zmenšilo problémy. Starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS) ale vládnoucí koalici vyčetl nekomunikaci se starosty dotčených městských částí. Diskutovali v pořadu Události, komentáře.
10. 5. 2022|

Praha rozšíří zóny placeného stání, od léta přibudou například v Praze 10

Zóny placeného stání se v létě začnou rozšiřovat i do Prahy 10. Nově mají být zavedeny také v Letňanech a zřejmě i u železniční zastávky v Klánovicích. Další  zóny jsou pak plánovány v městských částech Praha 5, 6 a 9. Návrhy na změny a rozšíření, které vyplývají z požadavků radnic, v pondělí schválili pražští radní. Naposledy začaly zóny platit od letošního ledna v části Prahy 9.
1. 6. 2020|

Prahu čeká léto plné tramvajových výluk a uzavírek silnic, nejhůře bude v Praze 5

Cestující hromadnou dopravou v Praze čeká přes léto minimálně jedenáct výluk a omezení. Nejhůře bude v Praze 5, kde se chystá uzavření tramvajové trati hned na několika klíčových úsecích. Nejdelší uzavírka bude v ulici Nádražní mezi Smíchovským nádražím a Hlubočepy, kde nebudou tramvaje jezdit celé dva měsíce. Další omezení se dotkne frekventované dopravní křižovatky na Andělu, kde bude na přelomu června a července probíhat desetidenní oprava trati.
13. 6. 2019|