TÉMA

Slipknot

Rock for People svedl na jedno pódium hvězdy metalu, rocku i rapu a představil i duševní očistu

Největší ročník v historii Rock for People skončil. Ten letošní, v pořadí již sedmadvacátý, nalákal do hradeckého Parku 360 na sedmatřicet tisíc fanoušků všech věkových kategorií. Na ranveji hradeckého letiště se tak po roce opět tyčila gigantická stage „Fat Lady“, která je jedním z největších pódií v Evropě a už loni posunula technické limity. Areál byl koncipován až pro 40 tisíc návštěvníků a kromě 130 koncertů, včetně takových hvězd, jako Slipknot, Machine Gun Kelly či The 1975, nabídl i doprovodný program a vizuální zpracování prostoru.
13. 6. 2023|

Rock for People předvedou Slipknot i Muse. Nejnabitější, říkají pořadatelé o letošním ročníku

Na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové začíná Rock for People. Sedmadvacátý ročník je podle pořadatelů největší v historii této hudebníky přehlídky. Tisíce fanoušků táhnou na východ Čech hvězdy jako Muse, Slipknot, Machine Gun Kelly a The 1975.
8. 6. 2023|

„Žánrově bezbariérové“. Hudební festivaly lákají kromě hvězd i na nové technologie

Blížící se hudební festivaly odhalují další novinky. Rock for People chce s rekordním rozpočtem vsadit i na nové technologie, Metronome Prague zase oznamuje interprety, kteří původně nebyli na programu. Ten odhalilo i podzimní pokračování festivalu Prague Sounds.
2. 6. 2023|

Rock for People přivítá Machine Gun Kelly. Hlavními hvězdami jsou i Muse, Slipknot a The 1975

Festival Rock for People prozradil jméno posledního ze čtyř headlinerů nadcházejícího ročníku. Na letiště v Hradci Králové dorazí příští rok americký rockový rapper Colson Baker známý pod jménem Machine Gun Kelly. Rock for People se uskuteční od 8. do 11. června. Na hlavním pódiu se s MGK vystřídají ještě kapely Slipknot, Muse a The 1975.
6. 12. 2022|

Zemřel bubeník Joey Jordison, jednička Slipknot

Ve věku 46 let zemřel v pondělí Joey Jordison, bubeník a zakládající člen americké nu-metalové kapely Slipknot. Podle rodiny odešel poklidně ve spánku. Jordison za svou kariéru získal uznání za svůj bubenický um, hrál ale rovněž na kytaru. Mimo pódia bojoval s formou roztroušené sklerózy, která mu na několik let zabránila ve vystupování.
28. 7. 2021Aktualizováno28. 7. 2021, 08:10|

Recenze: Slipknot předvedli v Praze skvělou show. Skrz jejich oči však prošly prsty zvukařovy

Tři roky od vyprodaného koncertu v O2 areně se do České republiky vrátili američtí Slipknot. Nezastavitelná devítihlavá saň z Iowy předvedla svůj svět plný šílenství a dala jasnou odpověď, proč patří k nejlepším kapelám současnosti. Výtečnou show však zastínilo špatné nazvučení.
12. 6. 2019|