TÉMA

Mall Group

Antimonopolní úřad povolil polské skupině Allegro koupit Mall Group

Antimonopolní úřad povolil polské společnosti Allegro koupit českou Mall Group, která provozuje internetové obchody, a také kurýrní službu WeDo. Podle úřadu polská skupina v Česku významně nepůsobí, a tak akvizice nenaruší hospodářskou soutěž.
14. 12. 2021|

Polské Allegro kupuje české e-shopy Mall Group a kurýrní firmu WeDo

Polská společnost Allegro se dohodla na převzetí stoprocentního podílu v české skupině e-shopů Mall Group a v kurýrní firmě WeDo. Celková hodnota transakce je až 975 milionů eur (přibližně 24,7 miliardy korun), uvedla ve zprávě společnost Rockaway Capital. Ta je spolu s investičními skupinami PPF a EC Investments dosavadním spoluvlastníkem Mall Group.
5. 11. 2021Aktualizováno5. 11. 2021, 12:23|

Mall Group prodá Heureku za 7,5 miliardy korun některému z akcionářů

Skupina Mall Group prodá internetový srovnávač cen Heureka za zhruba 7,5 miliardy korun. Deníku Hospodářské noviny (HN) to řekl Jakub Havrlant, spoluvlastník a výkonný ředitel Mall Group, do níž srovnávač spadá. Novým majitelem Heureky se podle listu stane někdo z trojice současných akcionářů Mall Group, tedy skupina PPF Petra Kellnera, duo Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem nebo investiční skupina Rockaway, jejímž zakladatelem je Havrlant. Získané peníze chce Mall Group použít na rozvoj firmy.
13. 6. 2019Aktualizováno13. 6. 2019, 20:12|