TÉMA

Patrik Tkáč

Státní zastupitelství obžalovalo jedenáct lidí včetně Savova z krácení daní

V daňové kauze se škodou vyčíslenou na zhruba 653 milionů korun obžalovalo státní zastupitelství jedenáct lidí. Z dřívějších informací vyplývá, že jedním z obžalovaných je také podnikatel František Savov, kterého policie stíhá jako uprchlého. Savov ve čtvrtek zopakoval, že obžalobu odmítá.
27. 10. 2022Aktualizováno27. 10. 2022, 20:06|

Policie navrhla obžalobu v daňové kauze Octavian. Figuruje v ní podnikatel Savov

Policie navrhla podání obžaloby v případu krácení daní a praní špinavých peněz se škodou zhruba sedm set milionů korun. Informoval o tom mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. V kauze čelí stíhání jedenáct lidí. Podle dřívějších informací je mezi nimi podnikatel František Savov. Kriminalisté ukončili vyšetřování po 8,5 letech. Savov vzkázal, že veškerá obvinění považuje za absurdní a vykonstruovaná
13. 6. 2022Aktualizováno13. 6. 2022, 17:32|

Polské Allegro kupuje české e-shopy Mall Group a kurýrní firmu WeDo

Polská společnost Allegro se dohodla na převzetí stoprocentního podílu v české skupině e-shopů Mall Group a v kurýrní firmě WeDo. Celková hodnota transakce je až 975 milionů eur (přibližně 24,7 miliardy korun), uvedla ve zprávě společnost Rockaway Capital. Ta je spolu s investičními skupinami PPF a EC Investments dosavadním spoluvlastníkem Mall Group.
5. 11. 2021Aktualizováno5. 11. 2021, 12:23|

Tkáč vloží společné investice s Křetínským do nového J&T Capital Partners

Spoluzakladatel skupiny J&T Patrik Tkáč vloží společné investice s podnikatelem Danielem Křetínským do nového holdingu J&T Capital Partners. Cílem nové, v Česku založené holdingové společnosti je správa a rozvoj všech stávajících a budoucích podílů ve společných obchodních projektech tandemu Tkáč a Křetínský.
13. 7. 2021|

Německá společnost Metro odmítla nabídku Křetínského a Tkáče na převzetí. Nabízená cena je prý podhodnocená

Německá obchodní společnost Metro, která provozuje velkoobchody Makro, odmítla nabídku na převzetí od investiční společnosti EP Global Commerce (EPGC) českého miliardáře Daniela Křetínského a slovenského investora Patrika Tkáče. Ve čtvrtečním sdělení ji označila za nedostatečnou. EPGC se neúspěšně pokusila převzít Metro už loni, a to za 5,8 miliardy eur (158,5 miliardy korun). Nyní je s podílem 29,9 procenta největším akcionářem firmy.
15. 10. 2020|

Nákup akcií britské pošty už vydělal Křetínskému 2,7 miliardy. Teď chce navýšit podíl v řetězci Metro

Podnikatel a český miliardář Daniel Křetínský nákupem akcií britské pošty Royal Mail už vydělal 93,1 milionu liber (2,7 miliardy korun), napsal web listu The Times. Křetínský začal akcie nakupovat za nejpřísnějších protikoronavirových opatření, kdy akciové trhy prudce klesaly. Svůj podíl budoval od března do července a do akcií vložil kolem 213 milionů liber. Zároveň společnost EPGC, vlastněná Křetínským a slovenským finančníkem Patrikem Tkáčem, oznámila záměr na převzetí akcií německého řetězce Metro, který v Česku vlastní velkoobchody Makro.
14. 9. 2020Aktualizováno14. 9. 2020, 16:09|

„Tomáš Jirsa obsah neovlivňoval, o jeho spolupráci s PPF jsme nevěděli,“ říká šéfredaktor serveru Info.cz

Podnikatel Tomáš Jirsa měl podle zjištění Aktuálně.cz ovlivňovat české mínění o Číně na zakázku firmy miliardáře Petra Kellnera. Zároveň ale působil jako jednatel zpravodajského webu Info.cz. „Do obsahu nijak nezasahoval,“ tvrdí jeho šéfredaktor Michal Půr. Podle bývalých redaktorů webu se ale obsah po Jirsově příchodu změnil.
14. 12. 2019|

Německé Metro doporučilo akcionářům odmítnout nabídku na převzetí od Křetínského

Německá maloobchodní skupina Metro doporučila akcionářům, aby nepřijímali nabídku na odkup akcií od investiční skupiny EP Global Commerce (EPGC), kterou vlastní český miliardář Daniel Křetínský se slovenským investorem Patrikem Tkáčem. Nabídku označila za podhodnocenou. Společnost to oznámila ve středečním prohlášení s tím, že ale nevyloučila možnost dalších jednání.
24. 7. 2019Aktualizováno24. 7. 2019, 17:14|

Mall Group prodá Heureku za 7,5 miliardy korun některému z akcionářů

Skupina Mall Group prodá internetový srovnávač cen Heureka za zhruba 7,5 miliardy korun. Deníku Hospodářské noviny (HN) to řekl Jakub Havrlant, spoluvlastník a výkonný ředitel Mall Group, do níž srovnávač spadá. Novým majitelem Heureky se podle listu stane někdo z trojice současných akcionářů Mall Group, tedy skupina PPF Petra Kellnera, duo Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem nebo investiční skupina Rockaway, jejímž zakladatelem je Havrlant. Získané peníze chce Mall Group použít na rozvoj firmy.
13. 6. 2019Aktualizováno13. 6. 2019, 20:12|