TÉMA

Výlet

Nemávejte na nás, prosí vodní záchranáři. Často zamíří k lidem, kteří pomoc nepotřebují

Rekreanti u vodních nádrží v Česku často komplikují práci vodních záchranářů. Jde sice o drobnost, záchranáře ale stojí spoustu času. Lidé na ně totiž mávají, čímž je matou. Právě mávající člověk je totiž zpravidla ten, který záchranářům ukazuje místo, kde mají první pomoc poskytnout.
20. 7. 2023|

Rybářské čluny, pastelové barvy, vinice ve svazích i neskutečné výhledy: italský ráj Cinque Terre

Přeplněné turisty? Ano. Vhodné ke koupání na plážích? Moc ne. Vstřícné k automobilistům? Určitě ne. Drahé? Ano. Ale taky: kýčovitě krásné, starobylé, jedinečné, barevné a jiné než cokoliv dalšího v Itálii. Cinque Terre. Národní park, zapsaný na seznam UNESCO. Zahrnuje pět vesnic, nekonečné vinice ve vysokých kopcích nad mořem a výhledy shora, zespoda i z moře, jaké vám sebelepší fotografie v plné šíři nezachytí. To se musí zažít…
22. 6. 2019|

Kanárkový vlak na úpatí Pyrenejí: Otevřeným vagonem až do nejvyšší francouzské stanice

Šedesát kilometrů trati, ale celé tři dlouhé hodiny jízdy poblíž francouzsko-španělských hranic? „Děkuji, nechci,“ řeknete si možná. Navzdory šnečímu tempu přesto výlet tímto spojem patří k nezapomenutelným turistickým zážitkům. Nebo možná právě kvůli němu. Vítejte na palubě žlutého vlaku, přezdívaného „Kanárek“. Zvolíte starý, trochu rozhrkaný uzavřený vůz, nebo se necháte za jízdy ovívat větrem na otevřené železniční plošině?
15. 6. 2019|