TÉMA

Legislativní rada

Čtyři hongkongští poslanci přišli o funkci kvůli „ohrožení bezpečnosti“, opozice rezignuje

Z důvodu „ohrožení bezpečnosti“ zbavil Hongkong funkce čtyři opoziční poslance. Stalo se tak poté, co čínský parlament přijal usnesení, které hongkongské správě umožňuje odvolat zákonodárce bez nutnosti schválení soudem. Devatenáct demokratických členů zákonodárného sboru v reakci oznámilo svou rezignaci.
11. 11. 2020Aktualizováno11. 11. 2020, 12:57|

Část legislativní rady souhlasí s výhradami státních zástupců vůči novele, kterou připravila Benešová

Spory o podobu novely zákona o státním zastupitelství se přesunuly i na Legislativní radu vlády. Podle státních zástupců vyjádřila část členů rady nespokojenost s předlohou, kterou se chystá předložit ministryně spravedlnosti Marie Benešová. Po jednání rady s ministryní spravedlnosti a nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem to České televizi řekl další účastník jednání: prezident Unie státních zástupců Jan Lata.
12. 9. 2019|

Policie zasáhla proti demonstrantům v Hongkongu vodními děly, zadrženým hrozí vězení

Hongkongská policie zasáhla slzným plynem, gumovými projektily a vodními děly proti demonstrantům, kteří se shromáždili u vládních budov na protest proti spornému návrhu zákona, jenž by umožnil osoby podezřelé ze spáchání trestného činu vydávat do pevninské Číny. Demonstranti se pokusili proniknout do vládního komplexu a házeli na policisty kameny. Normu měl ve středu parlament začít projednávat ve druhém čtení. Kvůli protestům, které zablokovaly vstup do budovy zákonodárného sboru, byla ale schůze poslanců odložena.
12. 6. 2019Aktualizováno12. 6. 2019, 18:34|